Európa szinten is egyedülálló állomáshoz ért a Sió Kupa: szeptember 19-20-án 50. alkalommal kerül megrendezésre a nemzetközi kosártorna. Rendkívül ritka az olyan sportesemény, főleg a női kosárlabdában, amit megszakítás nélkül fél évszázadon keresztül megrendeznek. Ennek a folyamatosságnak és sikernek az  alappillére Sólyom Bódog, a KSC Szekszárd örökös tiszteletbeli elnöke, aki a sajtótájékoztató során úgy fogalmazott, ha röviden kéne elmondani mit jelent számára a Sió Kupa csak annyit felelne: mindent!

A kéthetes edzőtáborból hazatérve Szekszárdon folytatja a kemény munkát a csapat. Theodoreán Alexandra úgy érzi az utóbbi hetekben a pályán és azon kívül is nagyon jól összehangolódott a társaság, bizakodva tekint a jubileumi kupa és a bajnokság elé.

Djokics Zseljko vezetőedző röviden vázolta mire számíthat a csapat és szurkolótábora a szezonban. Meglátása szerint az utóbbi évek legkiegyenlítettebb bajnoksága elé nézünk, amiből kiemelkedik a Sopron, a Miskolc és a Győr gárdája, mögöttük pedig 4-5 hasonló képességű csapat sorakozik. Papíron meggyengült együttesünk, azonban hisz benn, hogy ismét csodát, illetve csodákat érhetünk el, hiszen a mezőny legerősebb hatodik embere (azaz a szurkolók) mögöttünk állnak. A Sió Kupa után már tisztábban fogja látni az erőviszonyokat.

A sajtóesemény végére egy óriási bejelentéssel készült a klubvezetés és Tóth László, az 1989 óta működő sportszergyártó cég a TOTI SPORT ügyvezető tulajdonosa. Csapatunk mezét gyártó vállalkozás úgy döntött elkészít 100 db-ot Gereben Lívia mezéből, amelyeket 7.500 Ft/db áron lehet majd megvásárolni. A mezeladásból befolyó összeget Livinek és családjának adományozza a klub. Két darab mez már „elkelt”, a 10-es sorszámú mez természetesen Livié, egy másikat pedig Tóth László vásárolt meg 100.000 Ft-ért. Megsüvegelendő és példaértékű kezdeményezés!

(Érdekesség, hogy a mez tervezésében komoly szerepe volt másodedzőnknek, Pásztori Istvánnak.)

Az 50. Sió Kupa részletes programja a következő linken olvasható: http://kscszekszard.hu/sio-kupa-2019/