A KSC Szekszárd egykori vezetőedzője 89 éves volt.

Guoth Iván 1930-ban Győrben született, de családjával hamarosan Kecskemétre költöztek, ahol később a református kollégium növendékeként középiskolás korában ismerkedett meg a kosárlabdázással. Az érettségi vizsgát követően felvételt nyert a Szegedi Pedagógiai Főiskolára, ahol biológia-testnevelés szakos tanári diplomát szerzett. 1960-ban a Testnevelési Főiskola szakedzői szakát is elvégezte.

Az 1950-es évek óta datálódó, páratlanul hosszú kosárlabda pályafutása során kizárólag Szekszárdon edzett női csapatot. Először az 1993/1994-es szezonban volt a KSC Szekszárd trénere, amikor is a 10. helyet szerezte meg a csapattal, majd pedig egy évnyi nagykőrösi kitérő után az 1995/1996-os évadban egy 9. helyezéssel tért vissza Szekszárdra. Az 1996/1997-os szezonban a rájátszás előtt végül Ujvári Miklós váltotta a KSC kispadján.

Több évtizedes kiemelkedő, példaértékű pedagógusi és kosárlabdaedzői munkássága elismeréseként 2010-ben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Életmű-díját, 2011-ben Kecskemét Sportjáért Díjat, valamint a Köztársasági Elnök Díszoklevele Éremmel kitüntetést vehette át. Elismerő kitüntetést kapott a Magyar Olimpiai Bizottság Tiszteletbeli Tagjától, dr. Aján Tamástól.

A hétfő reggel elhunyt Guóth Ivánt családja és a magyar kosárlabda társadalom gyászolja, temetéséről később intézkednek.

Kép: Fejér Megyei Hírlap