2020. július 6-10. között a Dienes Valéria Általános Iskola adott otthont a KSC első olyan napközis kosárlabda táborának, ami nem csak kosarasoknak lett meghirdetve. Baki Sándor edző beszámolója.

“Július első hetében hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre az egyesület első napközis kosárlabda tábora, ami nem csak kosarasoknak lett meghirdetve.
Helyszínül a Dienes Valéria Általános Iskola szolgált, ahol a délelőtti és délutáni edzéseket, illetve a reggeli és uzsonna elfogyasztása mellett a csendespihenőt töltöttük. Ebédelni a Szász Étterembe mentünk, ahol jobbnál-jobb fogások vártak minket.
A hét minden napján színes programokkal vártuk a résztvevőket az edzések mellett. Hétfőn filmvetítésre került sor, kedden mindenki megtervezhette és meg is valósíthatta a saját, egyedi kosaras mezét. Szerdán ebéd után a sportcsarnokban várt minket Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai- és sportigazgatója. A gyerekeket körbevezette, és a sportcsarnok mindennapi működése mellett különösen mélyrehatóan mutatta be klubunk történelmét a kezdetektől a napjainkig. A program végén a hallottakból egy kvíz keretében a táborozók összemérhették a tudásukat, ami után szép ajándékokkal gazdagodtak a helyesen válaszolók. Csütörtökön a mez mellé mindenki kifesthette a saját kosárlabdáját is. Péntekre pedig dinnye evés és táborzárás maradt vissza, aminek keretein belül kiosztottuk a tábor egyéni díjait.
Nagy köszönettel tartozunk a Tolle Zrt.-nek a támogatásért és a Szász étteremnek a finom ebédekért. Külön öröm volt, hogy az NB1-es csapatból Studer Zsuzsa meglátogatott minket, akivel közös fotók is készültek. A tábort sikeresnek könyveltük el, és jövő évben is szeretnénk megrendezni a megfelelő létszámmal. Várjuk a régi kosarasokat és a sportággal megismerkedni vágyókat egyaránt.”

Baki Sándor