Miklós Melinda számára sokkal többet jelentett a múlt heti, Jekatyerinburg elleni Euroliga-mérkőzésünk, mint bárkinek a csapatból. Hogy miért? Ez kiderül a 18 éves bedobóval készített interjúnkból.

Milyen érzés volt számodra Jekatyerinburgba utazni és ott játszani?

Az oroszországi kötelékem (Melinda édesanyja Anna Bulatova, orosz, és Jekatyerinburgban született, nőtt fel, mielőtt játszott volna Szekszárdon és Szegeden, valamint volt klubunk utánpótlásedzője is) és kötődésem miatt az egész utazás számomra egy álom volt. Nehezen is tudom szavakba önteni, hogy milyen érzés is volt, mert 12 éve találkoztam az ottani rokonaimmal legutóbb, így nem is emlékszem az orosz életre annyira, de nem hagyhatom ki, hogy ehhez az élményhez kapcsolódik egy Euroliga-meccs amit, a legjobb játékosok és a legjobb csapat ellen játszottunk, ami így belegondolva, egészen hihetetlen.

Milyen emlékeid vannak a városról? Anyukád miket mesélt?

Anya is mindig jókat mesélt, hogy szeretett kint élni és hogy teljesen más, mint Magyarország. Szinte az „otthonomnak” nevezhetem, mivel anya onnan származik, így elég jelentős szerepe van az életemben Oroszországnak és Jekatyerinburgnak.

A meccsen nem volt esélyetek nyerni, így már csak egy lehetőségetek maradt, hogy győzzetek a sorozatban, amikor a Riga vendégeként zárjátok a sorozatot. Mit vársz attól a mérkőzéstől?

A Magyar Kupa miskolci nyolcas döntője után kerül sor a rigai meccsre, ezért is bízom benne, hogy ritmusba kerülünk és megszerezhetjük az első győzelmünket, amire szerintem megvan minden esélyünk, ha továbbra is csapatban tudunk funkcionálni, a találkozó végéig koncentrálni és egymásért játszani.

Tizennyolc évesen is sokat játszol az Euroligában, mit gondolsz a sorozatról és arról, mennyit sikerült fejlődnöd azáltal, hogy sokszor világklasszisok ellen kell bizonyítani?

Számomra az Euroliga egy hihetetlen színvonalas és kemény sorozat, főleg úgy, hogy ez az első évünk. Érzem magamon is és a csapaton, hogy már most sokat tudtunk tanulni, persze nem egyből fog látszódni a tapasztaltak eredménye, de én biztos vagyok benne, hogy csakis az előnyünkre szolgál. Az, hogy ilyen nagy sztárok ellen játszhatunk, azt csak is pozitívan foghatjuk fel, mert nem mindenkinek adatik meg ilyen lehetőség és bízom benne, hogy még sok ilyenben lesz részem nekem is és a klubnak is.