Szombaton véget ért az alapszakasz, amelyet a Győr elleni hazai vereséget követően az 5. helyen zártunk, ám nincs túl sok idő a lamentálásra, mert kedden elkezdődik a PEAC elleni negyeddöntő, amely előtt ügyvezetőnkkel, Szabó Gergővel beszélgettünk a klubot és a csapatot érintő aktualitásokról.

A 22. fordulóban látványos mérkőzést vívtunk a Győrrel, de sajnos a végén a vendégek örülhettek. Mi a véleményed a találkozóról?

Magas színvonalú meccs volt, az első félidő nem a védekezésről szólt, nagyszerűen támadt mindkét csapat. Fordulás után növeltük az előnyt, aztán megakadt a szekér, s pár eladott labdával és figyelmetlenséggel visszahoztuk a Győrt a meccsbe. A végén ellenfelünk higgadtabb volt és ezzel bebiztosította a győzelmét.

Azt mindenki tudta a feldobás előtt, hogy ha győzünk és a Sopron is nyer a PEAC vendégeként, akkor mi végzünk a negyedik helyen. Mennyire voltál tisztában azzal, hogy mi történik Pécsen?

A telefonomon követtem a meccset, de amikor véget ért és láttam, hogy a Sopron kikapott, nem közöltem a stábbal és a játékosokkal sem a hírt. Tartalékos volt a Sopron, s ugyan később én is hallottam konspirációs elméleteket, szerintem nem kell feltételezni senkinek semmit, biztos, hogy a címvédő is megtett mindent a győzelemért. Tavaly mi is érintettek voltunk egy hasonló esetben, amikor az utolsó fordulóban rólunk azt feltételezték, hogy azért kaptunk ki a PEAC-tól, hogy befolyásoljuk az alapszakasz végeredményét.

Ötödik helyen zártuk az alapszakaszt, így kedden idegenben kezdjük a negyeddöntőt a PEAC ellen. Mit gondolsz a párharcról?

Kiélezett meccsekre számítok, mindkét együttesnek megvan a lehetősége, hogy a négybe jusson. Bízok a csapatomban, s abban, hogy lesz sansz az első meccsen elvenni a pécsiek pályaelőnyét. Egyelőre csak erre a meccsre fókuszálunk, biztos vagyok benne hogy taktikailag tisztességesen felkészül a csapat. Képesek vagyunk pályahátrányból is továbbjutni.

Az előző három hét szünet során mit tapasztaltál?

Egy úgymond minialapozást végzett a csapat, játszott két edzőmeccset, az elsőn nyertünk a Csata ellen aztán kikaptunk a Vasastól, de utóbbin nagyon fáradt volt a csapat a beletett melótól, az a meccs nem számít mérvadónak, hiszen nagyobb terhelést kaptak a lányok. A Győr ellen látszott,  hogy előreléptünk. Nem kell senkit külön motiválni, vannak olyan rutinos játékosunk, aki több fontos csatát sikerrel megvívtak már korábban. Mindenki tisztában van ennek a párharcnak a jelentőségével, s maximálisan odateszi magát.

Mennyire fontos a klubnak, hogy az elődöntőbe jusson a csapat?

Mindig cél, hogy a négy közé jussunk, idén sincs másként, s képesnek tartom az együttest ennek elérésére. Az előző hét évben négyszer döntőztünk és csak egyszer nem tudtunk eljutni az elődöntőig. Sajnos sok dolog nem úgy alakult, ahogyan elterveztük, de ne felejtsük el azt sem, hogy ősszel megszereztük a klub első Euroliga-győzelmeit. Noha döcögősen indult a szezon, utána lendületet vettünk, hét nap alatt megvertük az Euroliga címvédőt és az ezüstérmest is. A két amerikai távozása után nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna.

Kedden este mire számítasz?

Bízom benne, hogy átérzik a szurkolók, hogy mennyire fontos a PEAC elleni párharc. Jó lenne, ha a drukkerek hasonlóan nagy létszámban utaznának kedden Pécsre, amennyien az előző években tették. Most mindennél jobban elkél tőlük a hangos biztatás, az egységes szurkolása győzelemhez.

Az NKA Universitas PEAC elleni csata első felvonására március 28-án kedden 18:00-tól kerül sor idegenben. Decemberben két ponttal kikaptunk, három hete viszont hazai pályán négy ponttal sikerült legyőznünk őket. Reméljük minél több szurkolónk elkísér minket, mert nagy szükségünk lesz a biztatásukra. A mérkőzést a Nemzeti Kosárlabda Akadémián rendezik, ahova a vendég szurkolók külön bejáraton léphetnek be, a belépőjegy pedig egységesen 2.000 Ft lesz.