Büszkén jelentjük, hogy klubunkhoz egy hetes próbajátékra érkezett az amerikai Kolby Morgan. A 25 éves, 173 centiméter magas hátvéddel, aki a szezon első felét a török Elazignál töltötte, míg korábban játszott Svájcban és 2021-ben 16.4 pontos átlagot produkálva görög bajnok lett a Panathinaikosszal, nem sokkal érkezése után váltottunk pár szót.

Miért jöttél el az Elazigtól decemberben?

Ennél a klubnál hasznos tapasztalatokat szereztem, sokat tanultam az edzőktől és a csapattársaktól is. Sajnos a szezon elején az edző távozott és ezután sok dolog megváltozott, amelyek nem a legjobb hatással voltak a csapatra.

Mi történt veled ezután?

Úgy döntöttem, hogy Európában maradok és meglátogatom bátyámat, Malikot, aki  Romániában a Targunál játszik. Amíg ott voltam, addig is edzettem keményen, futottam, erősítettem és kardio-programokat végeztem, hogy formában maradjak.

Ezután kerültél kapcsolatba a Szekszárddal?

Igen, amelynek eredményeit fél szemmel figyeltem a szezonrajt óta, így amikor felvetődött annak a lehetősége, hogy esetleg szerződtetnek, akkor nagyon izgatott lettem.

Mit tudsz a klubról?

Azt, hogy családias a hangulat, a játékosok közeli kapcsolatban állnak egymással és hogy mindenki kőkeményen dolgozik.

Mik a céljaid az idény hátralévő részére?

Ha maradok, azon leszek, hogy segítsem a csapatot a céljai elérésében, s tudom, a legjobb esetben akár még a bajnoki címre is esély kínálkozhat. Személy szerint pedig szeretném, ha a játékom továbbfejlődne.

 

A történtekkel kapcsolatban Szabó Gergő ügyvezetőnk is megszólalt.

„Kolby egy hét próbajátékra érkezett hozzánk, mert Dana Evans továbbra is sérült, így úgy éreztük, lépnünk kell. Bízunk benne, hogy ezalatt az idő alatt meggyőzi a szakmai stábot arról, hogy ő az a játékos, aki segíthet elérni a céljainkat.”

New American guard is on a week-trial

We proudly announce that American combo guard Kolby Morgan had arrived to Szekszard for a week-trial. We had a quick chat with the 25 years old, 173 centimeters tall player, who played for Turkish team Elazig in the first part of the season, had spells in Switzerland and last year won the Greek championhsip with Panathinaikos averaging 16.4 points/game.

Why did you leave Elazig in December?

Elazig was a great experience for me and I learned a lot from the coaches and players. Unfortunately, at the beginning of the season the coach left and a lot of things started to change after that which had a huge affect on the team.

What happened then?

After leaving Turkey, I decided to stay in Europe and visit my brother Malik, who is playing in Romania. While I was there, I would do different cardio workouts, run on the track, and I would get in the gym to workout as well.

How did you get in touch with our club?

I’ve been watching Szekszard all season, and once I was informed about the possibility of coming here, I got super excited.

What do you know about KSC?

I know this club is really close like a family, and they work hard at everything they do.

What are your goals for the rest of the season?

Teamwise is to continue helping this team succeed with the possibility of winning a championship in the end, if I stay. Personally my goals are to learn from this experience and to continue working on my craft.

 

About Morgan, we caught up with Gergo Szabo, our director who had his say in a short.

„We signed her for a week-trial, and that is after we measured our situation regarding Dana Evans, who is still not ready to play. We wish that this couple of days Kolby can convince our staff that she is the player who can help us to achieve our goals.”