A Kosárlabda Sport Club Szekszárd 2018. november 14-én tisztújító közgyűlést tartott a városi sportcsarnok tárgyalójában.

A tagság a lejárt mandátumú elnökség helyére új tisztségviselőket választott meg. A leköszönő Némedi Péter helyett a jövőben az eddigi klubigazgató, Szabó Gergő látja el az ügyvezető elnöki teendőket. Az elnökség rajta kívül további négy új taggal tíz főre bővült.

– Kosaras lányom, Némedi Flóra révén régóta kapcsolatban álltam a KSC-vel, aztán 2014-ben Szabó Noémi felkérésére szerepet vállaltam a klub irányításában – kezdte a közgyűlésnek írt levelét Némedi Péter. – Első lépésben az egyesület finanszírozását és gazdálkodását kellett új és stabilabb alapokra helyezni, majd Djokics Zseljko vezetőedző 2016-os érkezésével a sportszakmai munka is komoly minőségváltozáson esett át, és az eredmények is elkezdtek jönni. Fontosnak tartottam, hogy az NB1-es csapat versenyeztetése mellett az utánpótlás-nevelésre is nagy hangsúly jusson, hiszen a fiatalok képezik a klub jövőjét. A Tao támogatásokból a sportcsarnokban elvégzett felújítások mellett számos iskolai tornatermet és öltözőt is fel tudtunk újítani, így a felajánlott társasági adó forintok egy része a helyi közösséget is szolgálta.
– Összességében egy igen mozgalmas és eredményes időszakon vagyunk túl, ami nem sikerülhetett volna a városvezetés, a szponzorok, az elnökség, és végül, de nem utolsó sorban a klub dolgozóinak és társadalmi aktíváinak áldozatos munkája nélkül, amiért ezúton is hálás köszönetemet fejezem ki. Úgy érzem, hogy amit 2014-ben vállaltam, azt sikerült teljesítenem, így most – üzleti elfoglaltságaim miatt – nyugodt szívvel adhatom át a tisztségemet.
– Szabó Noémi szakmai és sportigazgatóként a kezdetek óta részese volt a klub megreformálásának, Szabó Gergő pedig klubigazgatóként bizonyította elhivatottságát és rátermettségét, hiszen kérésemre jó pár éve már ő irányítja a napi ügyviteli folyamatokat. Az elmúlt két esztendőben bebizonyította, hogy alkalmas az ügyvezetői poszt betöltésére. Nagy örömömre szolgálna, ha az ő vezetésével haladna tovább a szekszárdi női kosárlabda a megkezdett úton. A jövőben sem szeretnék elszakadni a KSC-től: elnökségi tagként lehetőségeimhez mérten továbbra is mindent meg fogok tenni a klubért – fejezte be sorait a leköszönő ügyvezető elnök.

– Némedi Péter nevét aranybetűkkel kell beírni a szekszárdi női kosárlabdázás történelemkönyvébe, hiszen az elmúlt két évben egy kupagyőzelemmel és két bajnoki ezüstéremmel fennállása legeredményesebb időszakát élte meg a klub. Sok évtizednyi, középmezőnybeli helyezés után a KSC Szekszárd ma már Magyarország egyik legjobb női kosárlabda csapata, amely – korábban elképzelhetetlen módon – immár Európa második legrangosabb nemzetközi kupasorozatának is aktív résztvevője. Bár Péter a nyilvános szereplést mellőzve, a háttérben tevékenykedett, mindenki számára hangsúlyozni kell, hogy az elmúlt négy évben hallatlan sok energiát és munkát ölt a klub felvirágoztatásába – nyilatkozta honlapunknak Szabó Gergő.
– Ügyvezető elnökké történő kinevezésem – az aláírási jogok átruházását leszámítva – semmiféle gyakorlati változást nem jelent majd, a napi működés továbbra is a korábban kialakított rendszer szerint zajlik majd. Ami sokkal fontosabb, hogy a lejárt mandátumú tisztségviselők helyébe egy olyan régi-új elnökség lép, ahol a megválasztott tagok személye garanciát szolgáltat majd az előző ciklus örökségének sikeres továbbvitelére. Bízom benne, hogy Ács Rezső polgármester úr és Szekszárd város önkormányzata, illetve támogatóink, partnereink és segítőink a jövőben is töretlenül mellettünk állnak majd, hiszen sporttörténeti sikereket továbbra is csak széles helyi társadalmi összefogással érhetünk el. Mindenkire szükség van, #mindenkiszekszárdi – tette hozzá az új ügyvezető elnök.

A megjelent és szavazásra jogosult tagság a lejárt mandátumú elnökség helyére a következő tisztségviselőket választotta meg:

Elnökség (10 fő):
Ügyvezető elnök: Szabó Gergő (új elnök)
Társadalmi elnök: Szűcs Gábor
Társadalmi társelnök: Finta Viktor
Tagok:
Böröcz Máté, Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának kabinetvezetője (új tag)
Fekete László
Némedi Péter
Dr. Sólyom Bódog
Szabó Balázs, Tesco-Global Áruházak Zrt. szekszárdi áruház-igazgatója (új tag)
Szabó Noémi, szakmai és sportigazgató (új tag)
Tarr János, TARR Kft. ügyvezető igazgatója (új tag)

Felügyelő bizottság (3 fő):
Elnök: Frey Józsefné (új elnök)
Tagok:
Kovács Gyöngyi (új tag)
Márki Márta (új tag)

Fegyelmi bizottság (3 fő):
Elnök: Ritter Péter (új elnök)
Tagok:
Murvai Szabolcs (új tag)
Ifj. Ritter Péter (új tag)