A 2019-es év első mérkőzését a PEAC-Pécs otthonában játssza az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az NB1 A-csoportos bajnokság 12. fordulójának mérkőzése vasárnap 18 órakor kezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A találkozóra klubunk ingyenes szurkolói buszt indít.

Két és fél hetes téli szünet után folytatódik a bajnokság az Atomerőmű KSC Szekszárd számára, hiszen Djokics Zseljko csapata vasárnap este a PEAC-Pécs otthonába látogat.

A karácsonyi szünet nem telt eseménytelenül a KSC háza táján, hiszen míg a lányok – a pár napos karácsonyi és újévi pihenőt leszámítva – gőzerővel edzettek, addig a klubvezetés a csapat megerősítésén fáradozott. Bár az Európa-kupában a KSC története során először csoportgyőztesként jutott tovább, a bajnoki szereplés eredményessége kissé elmaradt a korábbi években megszokottaktól: Studer Ágnesék az alapszakasz első felét 8-3-as mérleggel “csak” a negyedik helyen zárták. A téli szünetben a vezetőség felbontotta a vártál visszafogottabb teljesítményt nyújtó Nevena Jovanovics szerződését, és a megüresedett légiós posztra a fiatal horvát Ivana Dojkic-ot igazolta le. Ivana Murvai Szabolcs technikai vezető munkájának köszönhetően időben rákerült a KSC csoportos játékengedélyére, így vasárnap már be is mutatkozhat kék-fehér színekben.

A csapatra egy igen nehéz mérkőzés vár Pécsett, hiszen a PEAC-Pécs a korábbi szezonokhoz képest idén jóval nagyobb játékerőt képvisel. A baranyaiak a KSC-től mindössze egy mérkőzéssel lemaradva (7 győzelem, 4 vereség) az ötödik helyen zárták az őszi félévet. Vereségeiket idegenben Szekszárdon és Sopronban, hazai pályán pedig a DVTK és a Győr ellen szenvedték el. Meszlényi Róbert csapatából a három légiós, a nigériai Sara Imovbioh (15,8 pont; 10,6 lepattanó), a szlovák Katarina Tetemondová (8,5 pont; 7,9 lepattanó; 3,7 gólpassz; 2,3 labdaszerzés) és a belga Julie Vanloo (17,3 pont; 6,0 gólpassz) viszi a prímet, de Wentzel Nóra (9,0 pont), Simon Zsófia (10,0 pont; 3,3 gólpassz), Gémes-Sarok Nikolett (6,4 pont) és Ruják Nóra (7,0 pont) is döntően befolyásolhatja a mérkőzés kimenetelét.

A PEAC-nál nem várt esemény nehezítette az ünnepeket, miután Barnai Judit – a pályán kapott elégtelen szerepére hivatkozva – karácsony előtt váratlanul benyújtotta felmondását. A nyáron a BEAC-tól érkező fiatal center pótlására Kond Árpád ügyvezető az amerikai Alyssia Brewert szerződtette, aki a 2015/2016-os szezonban, illetve tavaly is a DVTK-t erősítette. Brewer a PEAC honlapjának beszámolója szerint csütörtök éjjel érkezett Pécsre, így csak kevés közös edzéssel a háta mögött mutatkozhat be vasárnap a pécsi szurkolóknak.

A két csapat őszi meccsét 2018. október 3-án Szekszárdon játszották, ahol a KSC öt pontos győzelmet aratott az Imovbioh és Vanloo nélkül felálló PEAC ellen. A találkozó legjobb dobói Erica McCall (13), Abby Bishop (10), illetve Simon (16) és Barnai (10) voltak.

A PEAC-KSC rangadó (vezeti: Györffy Pál Attila, Tözsér Dénes, Tóth Cecília) vasárnap 18 órakor kezdődik a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban. A találkozóra egyesületünk ingyenes szurkolói buszt indít (ami a legújabb információk szerint már megtelt), de a havazás ellenére várhatóan sokan autókkal is elkísérik majd a csapatot Pécsre. Videós kollégánk jóvoltából a mindiGO Sport élőben közvetíti majd a meccset.
Az NB1 A-csoportos bajnokság 12. fordulójában szombaton CEKK-Sopron (65-90) és MTK-Csata (45-70), vasárnap ZTE-DVTK (17:00) és Vasas-Győr (18:00), kedden pedig BEAC-PINKK (19:00) összecsapásokat rendeznek.

Videó: Papp Máté