2019. augusztus 5-10. között a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola adott otthont a KSC szokásos nyári edzőtáborának, ahol negyven utánpótlás korú kosarasunk kezdte meg a felkészülést a 2019/2020-as szezonra.

“Minden utánpótlás csapatunk 2019. augusztus 1-én, Szekszárdon kezdte meg a felkészülést a 2019/2020-as bajnoki szezonra. Augusztus 5-10-e között – immáron több, mint húsz éve – a szokásos helyünkön, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium atlétikai központjában edzőtáboroztunk. Remek körülmények között voltunk, hiszen egy helyen volt a szállás, az étkezés, az atlétikai és az erősítő munka, míg a nagyon közeli Általános Iskolában végezhettünk a labdás edzéseket.

Három csapattal, negyven játékossal dolgoztunk. A junior és kadett csapatból hiányoztak játékosok: Horváth, Miklós és Renczes az U16-os válogatottal készül az augusztus végi Európa-bajnokságra, Németh az U15-ös válogatott képzőtáborában edzett Pécsett, Andi, Holcz és Vincze az NB1-es csapattal kezdte meg a felkészülést, Pop pedig még otthon, Romániában van.

Az U12-es gyermek csapattal Stierné Jankovics Mária dolgozott, napi három edzés (két kosárlabda és egy erősítő) volt a program.

Az U14-es serdülő csapat Baki Sándorral készült. Nekik napi négy edzésük volt, egy erősítő, két kosárlanda és egy esti játék.

Mindkét csapatnál Horváth Vivien segített be, az erősítő edzéseket pedig Jánossy Csaba erőnléti edző vezette.

Az U16-U18 kadett-junior vegyes csapattal Harsányi Mária és Baki Eszter dolgozott, szintén napi négy edzéssel. Reggel erősítéssel kezdtük a napot, majd reggeli, utána 9-11 között kosárlabda, majd 12-kor ebéd, utána szabad program, 15:45-16:00-ig csendes pihenő, 16:30-18:00 között újra kosárlabda, 18:15-kor vacsora, 19:15-20:15-ig gyilkos játék, 22:00-kor pedig takarodó volt.

Szerdán meglátogatott bennünket Studer Ágnes, a felnőtt válogatott irányítója és beszámolt a nyári felnőtt EB-ről, ahol remek teljesítményt nyújtott. Csapataink nagyon élvezték az élménybeszámolót, kérdéseket is tettek fel neki, majd fotózással zártuk az előadást. Köszönjük Ágica!

Csütörtökön délután strandra mentünk, ahol velünk volt Szabó Noémi szakmai igazgató, este pedig meglátogatott bennünket Szabó Gergő ügyvezető elnök, Pásztori István, az NB1-es csapatunk másodedzője és Murvai Szabolcs technikai vezető. Jót beszélgettünk velük és köszönjük mindannyiójuknak, hogy kijöttek hozzánk.

Kemény egy héten vagyunk túl, most pihenő, majd hétfőtől napi két edzéssel folytatjuk itthon.

Kadett és gyermek csapatunk augusztusban Zalakaroson, míg serdülőink és amatőr NB1-es csapatunk (itt junior és kadett játékosaink, illetve az utánpótlás korosztályból kiöregedett Hanti Daniella és Liszkai Rebeka fog játéklehetőséget kapni) augusztus végén Nyíregyházán vesz részt egy felkészülési tornán.

Szeptember végén, október elején kezdődik a bajnokság. Addig még sokat kell dolgozni, hogy minél jobban szerepeljünk a következő szezonban.”

Harsányi Mária