A KSC utánpótlás korú játékosokból álló csapata remek sikerrel kezdte a 2019/2020-as amatőr bajnokságot, miután szombaton, az élvonalbeli KSC-ZTE mérkőzés után 101-79-es győzelmet aratott a Nagykanizsa ellen.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD II. – KANIZSAI VADMACSKÁK SE 101-79 (12-14, 42-23, 23-19, 24-23)
SZEKSZÁRD: Renczes 14/3, Pop 9, Horváth 6, Liszkai 4, ISTÓKOVICS 3. Csere: MIKLÓS 32/15, Vincze 10, HOLCZ 9, Andi 7/3, HAAG 7/3, Hanti, Németh. Edző: Harsányi Mária, Baki Eszter.

Statisztika

“Junior, kadett és két, az utánpótlásból idén kiöregedett játékossal (Liszkai, Hanti) felálló csapatunkkal vágunk neki az NB1 B-nek, hogy minél több játéklehetősége legyen a lányoknak. A mai meccset az NB1 A-s meccsünk után játszottuk a nagykanizsai Vadmacskák ellen, ahol több felnőtt, rutinos játékos is játszott. Ma az élvonalbeli csapatnál dolgozók is játszhattak (ők nem mindig lesznek), így a legerősebb kerettel tudtunk kiállni. A Kadarka Brigád szurkolóinak nagy része kint maradt és kitartóan buzdított bennünket, ami nagyon kellett.
Az első negyed nagy részében a vendégek vezettek. Magassági fölényben voltak, a kadett korú Baa Dominikát (33 pontot szórt) pedig nem tudtuk tartani, de a negyed végére feljöttünk (12-14). A második játékrészt Miklós Melinda vezérletével ponterős játékkal nyertük (42-23). A második félidő kiegyenlített ugyan küzdelmet hozott, de végig kézben tartottuk a mérkőzést, sokat cserélve végül magabiztos győzelmet arattunk. Védekezésünk viszont sok kívánnivalót hagyott maga után, sok pontot kaptunk, ezen változtatni kell. No és össze kell csiszolódni még, ami nem lesz egyszerű feladat. Rengeteg munka!
Ezen a meccsen Miklós Melinda húzta a csapatot, 32/15 pontja mellé szerzett 5 labdát, kiosztott 7 gólpasszt, összesen 31 IBM pontot ért el. A meccs végén kapott egy ajándék kosarat, amit Szabó Balázs Tesco igazgató ajánlott fel és Szabó Noémi szakmai igazgató adott át.”

Harsányi Mária

Képek: Jantner Zsolt