A KSC U14-es csapata vasárnap délután Pécsen vizitált, ahol első mérkőzésen a házigazda Rátgéber Akadémia ellen öt pontos győzelmet aratott, majd a második találkozón a Sopron ellen nagyarányú vereséget szenvedett.

“Az alapszakasz utolsó fordulója Pécsett került megrendezésre. Két mérkőzésünk volt hátra, ebből a Rátgéber ellenit nyertük, a Sopron ellenit vesztettük. Így a nyugati csoport felsőházának alapszakaszát 4 győzelemmel és 4 vereséggel zártuk, csoportunk harmadik helyét megszerezve. Folytatás a főtáblás selejtezőben február 8-9-én.”

PÉCSI NKA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 50-55 (9-14, 18-19, 8-11, 15-11)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 11, LÁSZLÓ 4, Doszpod 3, Gyimesi, Vajda. Csere: PIUKOVITS 19, Subotic 10, Csákvári 4, Ágoston 2, Baka 2, Sarkadi, Szabó. Edző: Baki Sándor.

“A mérkőzésen már az első perctől kezdve hatalmas tempó volt, egészen a lefújásig. Jó volt nézni, ahogy mindkét oldal játékosai mindent beleadnak és kiadnak magukból a pályán. Ebből a küzdésből és hozzáállásból lehet szépen építkezni. Magassági hátrányunkat az ellenfelünk próbálta kihasználni, de a lepattanókon kívül nem tudták azt máshol érvényesíteni. Így is komoly fejtörést okoztak nekünk, hogy kétszer-háromszor szedték vissza a labdát és ezekből újra és újra támadhattak. Huszonhat eladott labdánk volt, az ellenfélnek pedig tizennégy szerzett labdája, tehát tizenkétszer dobtuk ki a pályáról a labdát, vagy vesztettük el képzetlenségi hiba miatt. Ezzel megajándékoztuk az akadémia növendékeit. Húzóemberünket, Grétit a végjátékra elvesztettük fault-problémák miatt, ami kritikus pont volt a meccsben, de keményen tartottuk magunkat. A rengeteg hibánk ellenére kézben tartottuk a meccset, és mindig akadt valaki, aki jókor tudott hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Ezzel a csupa-szív játékkal sikerült a győzelmet megszerezni az ellenfelünk hazai pályáján. Gratulálok a lányoknak!”

SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 96-27 (23-6, 24-3, 20-7, 29-11)
SZEKSZÁRD: Szücs 12, László 2, Vajda 2, Doszpod, Gyimesi. Csere: Piukovits 4, Subotic 4, Csákvári 3, Ágoston, Baka, Sarkadi, Szabó. Edző: Baki Sándor.

“Amilyen küzdés volt az első meccsen, itt annyira nem köszönt vissza semmi a részünkről. A soproni lányok éltek a lehetőséggel és ötvenhat eladott labdába hajszoltak minket, ezzel harmincnégy mezőnykísérlettel több jutott nekik. Ziccer dobó versenyt rendeztek a mi közreműködésünkkel. A támadás része kritikán aluli volt, míg védekezésben, ha nagy ritkán megállítottuk a gyorsindítást, akkor egy rossz váltás, vagy lemaradó védőnk miatt dobtak könnyű kosarakat az ellenfeleink. Rendkívül csalódást keltő volt a mérkőzés, aki látta, nem mondta volna meg, hogy mi itt fél órával ezelőtt a Rátgéber Akadémiát vertük öt ponttal. Ezért kell még rengeteget dolgozni és rendesen edzésre járni, hogy egy ilyen gyönyörű első meccs után ne a teljes nullán zárjuk a napot. Sok játékosnak, és elsősorban szüleiknek kellene ezt megérteni. Gratulálok a Sopronnak!”

Baki Sándor