A Baki Sándor edzette U14-es KSC csütörtök délután a Bonyhádon játszott felkészülési mérkőzést.

“Csütörtök délután az őszi szünetben Bonyhádra utaztunk barátságos edzőmérkőzésre a helyi serdülő fiú csapathoz. Sok jó egyéni teljesítménnyel, de sok hibával játszva szereztük meg a győzelmet. Rengeteg munka vár még ránk, hogy a rossz beidegződéseket javítsuk, és magasabb szintre tudjunk lépni.”

KNIPL KFT. BONYHÁDI KSE – ATOMERŐMŰ KSC Szekszárd 65-88 (15-18, 15-30, 21-18, 14-23)
SZEKSZÁRD: Nyári 20, Gyimesi 14, Ágoston 7, Kófiás 4, Zaják 4. Csere: Hencsik 13, Vajda 10, Szabó 9, Pál 6, Wigand 1, Léhmann, Mester. Edző: Baki Sándor.

“Az első negyedben nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottunk, sokszor leadva az előnyünket a bonyhádi fiúkkal szemben. A negyed vége előtt három perccel 7-16-ra vezettünk, de az utolsó labdabirtoklásoknál támadásban sorra hoztuk a rossz döntéseket, és a jelentős előny helyett mindössze három ponttal jártunk előrébb. A fiúk (igazából egy magasabb fiú) rendre leszedegette a pattanókat, és a pontjaik nagy részét abból szerezték, illetve az eladott labdáink utáni gyorsindításokból. A második ötösünk sem oldotta meg ügyesebben a védekezést, de támadásban a ponterős játékunkkal jelentős, közel húsz pontos előnyt építettünk ki a félidőre (30-48). A fordulás után a kényelmes előny birtokában a leggyengébb tíz percet produkáltuk, ezzel elveszítve a negyedet három ponttal (51-66). Hibát-hibára halmoztunk, és se védekezésben, se támadásban nem volt meg a kellő intenzitás. Ezt semmilyen körülmények között nem engedhetjük meg magunknak. Gyors fejmosás után az utolsó etapban ismét jobban, de még mindig nem jól kosárlabdáztunk. Az egész mérkőzésen hiányzott részünkről a keményebb palánk alatti játék, amivel a magassági hátrányunkat tudtuk volna ellensúlyozni a túloldali két center ellenében. A kizárásban sokat kell még előre lépnünk. Támadásban huszonöt labdát szórtunk el, és nem az ellenfél kemény védekezése zavart minket, hanem a saját butaságunk. Pontatlan, lassú átadásokkal dolgoztunk, illetve olyan lehetetlen szögekben futottunk be egy-egy passz után, hogy abból visszakapni nem lehet a játékszert.
Nyári Döníz a csapat élére állt a maga 20 pontos, 10 szerzett labdás, 6 gólpasszos (dupla-dupla) teljesítményével, a pálya mindkét oldalán aktívan játszott, és mindössze egy eladott labdával zárta meccset. Gyimesi Nóri (14 pont, 5 szerzett labda, 3 gólpassz), Szabó Zita (9 pont, 3 szerzett labda, 4 gólpassz) és a 2009-es születésű Hencsik Adri (13 pont, 5 szerzett labda, 3 gólpassz) érdemel említést, viszont rengeteg rádobásból dobták pontjaikat, illetve szerzett labdáik és gólpasszaik mellé bőven jutott eladott labda is. Köszönjük a bonyhádi fiúknak a vendéglátást, gratulálok a csapatoknak!”

Baki Sándor

Képek: Balogh Eszter