Szerda kora délután Pécsett, a PVSK NKA vendégeként lépett pályára a KSC U16-os csapata. Bár Baki Sándor lányai most játszották a legszorosabb mérkőzésüket a bajnokságban, sajnos végül ezúttal sem sikerült megszerezniük az első győzelmüket.

PVSK NKA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 67-64 (14-16, 16-13, 23-16, 14-19)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 20, BAKA 11/9, Csákvári 8, Vajda 4, Gyimesi 2. Csere: Hencsik 10, Szabó 4, Pál 3, Rácz 2, Balla. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“A mérkőzés kezdete előtt tudtuk meg, hogy ellenfelünk legjobbja egy sajnálatos ütközés következtében lesérült a vasárnapi meccsükön, tőlünk pedig Balla Petra és Szücs Gréta hiányzott a pályáról. Ennek következtében kiegyenlítettek lettek az erőviszonyok, ami egy nagyon kiélezett, de rengeteg hibával tarkított meccset eredményezett. Az első tíz percben két pontos előnnyel vonulhattunk az első kis szünetre. Sajnos már ebben a negyedben nyolc eladott labdánál jártunk, ami előrevetítette, hogy hosszútávon ezzel a játékkal nagyon nehéz dolgunk lesz. A második etapban kilenc, a harmadikban tíz labdát adtunk el, így a két középső negyedet az ellenfelünk nyerte tíz ponttal. Különösen fájó volt, hogy a félidei egy pontos hátrányunkból a harmadik negyedben rögtön tizenegy pont lett, mert tíz-nullával nyitottak a pécsi lányok. Az utolsó játékrészben hatalmas erőket befektetve sikerült felzárkózni egyetlen egy pontocskára a meccs vége előtt egy perccel (39. perc: 63-62), de a végjátékban labdát adtunk el, büntetőket és üres helyzeteket hibáztunk. Ellenfelünk pedig két büntetőt és egy kétpontost is értékesített ez idő alatt (40. perc: 67-62). A végeredményt Nyári Döníz két büntetője állította be, aki húsz pontjával és négy lepattanóval, négy gólpasszal, nyolc kiharcolt faulttal és hét eladott labdával csapatunk legeredményesebb játékosa volt.”

Baki Sándor

Kép: Hencsik László