A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az A-csoportban a KSC U14-es csapata Paksra látogatott, ahol nagyarányú győzelmet aratott a házigazda ASE ellen. Harsányi Máriáék így 9-1-es mérleggel zárták a versenysorozatot.

“Kedden játszottuk a Nagyok Kupája versenysorozat utolsó mérkőzését Pakson az ASE vegyes csapata ellen. Három remek negyedet játszottunk, a másodikban viszont hibát-hibára halmoztunk, és buktuk hat ponttal, de így is fölényes győzelmet arattunk. Összességében is az első helyen végeztünk. Jó felkészülési meccs volt a hétvégi serdülő fordulóra.”

ATOMERŐMŰ SE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD A 51-105 (5-31, 18-12, 15-28, 13-34)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 21/9, KOLLÁR 17, KÓFIÁS 11, HORVÁTH 10, Csapó. Csere: Hencsik 19, Rácz 9, SZABÓ 8, Pál 4, Schiefer 4, Varga 2, Pozsonyi. Edző: Harsányi Mária.

“Remek első negyedet produkáltunk, jól védekeztünk, és támadásainkat rendre kosárral fejeztük be. 5-31-re nyertük ezt a játékrészt. A második etapban nem védekeztünk, és támadásainkban is rossz döntéseink voltak, így a hazaiak a félidőre felzárkóztak 23-43-ra. A második félidőben jobban védekeztünk, és a támadásban is precízebbek voltunk, így tovább növeltük előnyünket, és nagyarányú győzelmet arattunk, bár sok pontot kaptunk. A védekezésünkön mindenképpen javítani kell a hétvégére.
A következő bajnoki forduló Budapesten, a Csata csarnokában lesz, ellenfeleink a hazaiakon kívül a Szeged és a Rátgéber Akadémia csapatai lesznek.”

Harsányi Mária

Kép: Hencsik László