A KSC U14-es csapata szombaton Győrben folytatta a bajnokságot, ahol az NKA Pécs/A és a Darazsak Sportakadémia volt az ellenfél. Harsányi Mária és Szabóné Kovács Andrea lányai mindkét mérkőzésüket megnyerve tovább őrzik bajnoki veretlenségüket.

“Szombaton Győrben voltunk a serdülő bajnokság második fordulóján, ahol az NKA Pécs A- és a Darazsak Sportakadémia A-csapatával játszottunk nagyon kemény mérkőzéseket. Mindkettőt megnyertük, igazi csapatjátékkal, ezzel a csoport élőről várhatjuk a folytatást, ami decemberben itt lesz Szekszárdon. Novemberben a Tolna megyei Nagyok Kupáján veszünk részt, meg edzőmérkőzéseket próbálunk lekötni, no és persze keményen fogunk edzeni.”

NKA PÉCS/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 58-90 (17-20, 15-24, 16-26, 10-20)
SZEKSZÁRD: HENCSIK 34/3, SCHIEFER 8/3, Csapó 2, Szabó 2, Varga. Csere: KOLLÁR 17, KÓFIÁS 15/3, Pomsár 10, Horváth 2, Ogunson-Bonnyai, Pozsonyi, Rácz. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“Az első negyed kiegyenlített küzdelmet hozott, nem volt elég kemény a védekezésünk, és támadásban is több hibát vétettünk, de három ponttal így is nyertünk. A másik három játékrészben remek egészpályás letámadást alkalmazva, labdákat szerezve, könnyű kosarakat dobtunk, de felállt védelem ellen is rendszerjátékainkból szebbnél-szebb kosarakat dobtunk, így végül magabiztos győzelmet arattunk a pécsiek ellen. Remek csapatjátékkal arattuk ezt a győzelmet, mindenki kivette a részét belőle. Hencsik Adrit nem tudták tartani, és kiváló büntetőzését is dicsérni kell (17/18), de minden játékosom igyekezett a rá bízott feladatot megoldani.”

DARAZSAK SPORTAKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 59-83 (19-22, 16-24, 12-20, 12-17)
SZEKSZÁRD: HENCSIK 36/9, Szabó 7, Csapó 2, Schiefer 2, Varga. Csere: KOLLÁR 14, POMSÁR 12, KÓFIÁS 8, Horváth 2, Pozsonyi, Rácz. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“Az első negyed itt is kiegyenlített küzdelmet hozott, sokat hibáztunk mind támadásban, mind védekezésben. Az ellenfél magas játékosát nem tudtuk tartani, és nálunk csak Hencsik ponterősségét lehetett dicsérni, így három pontos vezetéssel zártuk ezt a játékrészt. A második negyedben sokkal jobban védekeztünk, Kófiás remek irányításával fokozatosan elhúztunk, és a félidő végére tizenegy pontos előnyre tettünk szert. A harmadik etapban tovább növeltük előnyünket. Jó volt látni a jó védekezést és támadásban a szép megoldásokat, az utolsó negyednek tizenkilenc pontos előnnyel vághattunk neki. A negyedik játékrész kiegyenlített volt, de végül huszonnégy pontos győzelmet arattunk, szinten remek csapatmunkával. Bravó lányok, hasonló folytatást!”

Harsányi Mária

Képek: Hencsik László