Örömmel jelentjük be, hogy keretünk egy újabb tehetséges fiatal játékossal bővült, miután szerződtettük a 17 éves Árvai Noémit.

Ahhoz képest, hogy 16 éves voltál a szezon kezdetekor, elég sokat játszottál a PINKK-ben – hogyan értékelnéd az első felnőtt idényedet az élvonalban?

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy 16 évesen élvonalbeli csapatba szerződhettem. Igyekeztem a legjobb teljesítményemet nyújtani, mind támadásban, mind pedig védekezésben. Úgy érzem, hogy a gyors beilleszkedésemet a társaimtól és az edzőimtől kapott bizalom segítette. Nagyon jól éreztem magam újra kettes/hármas poszton, jól is ment a játék, úgy vélem, ezért kaptam koromtól függetlenül lehetőséget és persze hasznos perceket.

Hogyan kerültél kapcsolatba csapatunkkal és mi döntött a szerződésed mellett?

Folyamatosan figyeltem az ellenfeleket, s mindig is nagyon tetszett a Szekszárd játéka, ami gyors, agresszív, fegyelmezett. Úgy érzem, hogy ez a mentalitás áll hozzám a legközelebb. Nagy megtiszteltetés volt azt hallani, hogy az engem megkereső klubok között ott volt a Szekszárd is. Remélem, hogy ebben a csapatban is helyt tudok majd állni.

Mennyire követted a KSC-t és mit tudsz a klubunkról?

Annyit tudok, hogy a klubon belül családias a közösség, kicsit olyan, mint az én nevelőegyesületem, a BSE volt. Hét éve vezeti magas színvonalon a felnőttcsapatot Djokics Zseljko edző, de utánpótlásban is egyre jobb eredményeket ér el a klub. Látszik, hogy a befektetett munka gyümölcsözik. Én is ezért választottam ezt a csapatot, hiszen minél többet szeretnék fejlődni.

Mit vársz a következő szezontól, milyen céljaid vannak a kosárlabdázással?

Még jobb játékot és eredményeket várok magamtól, de tudom, hogy sokat és alázatosan kell dolgoznom. Remélem, hogy az itteni szuper közönség előtt minél előbb pályára tudok lépni. Mindig is irigykedve figyeltem, ha egy csarnok megtelt nézőkkel, hiszen ez plusz motivációt is adhat a játékosoknak. Nekem ez személy szerint nagyon sokat fog jelenteni. Célom még, hogy fiatal korom ellenére  meghatározó szerepet tudjak betölteni majd a csapatban.

The talented youth player, coming from PINKK, always liked how our team plays.

We are happy to announce that we have added another young player to our roster after signing 17-year old Noemi Arvai.

Compared to being only 16 years old at the start of the last season, you played quite a lot for PINKK – how would you asses your first senior campaign in the top flight?

It was a great honour for me to join a top team at the age of 16. I tried to give my best, both offensively and defensively. I feel that my quick integration into the team was made easier and helped by the trust I got from my teammates and coaches. I felt really comfortable again in the two/three position, I played well, and I think that’s why I got the chance and, of course, useful minutes, regardless of my age.

How did you get in touch with our club and what made you to sign for us?

I constantly watched the opponents, and I always liked the style of play of Szekszard, which is fast, aggressive and disciplined. I feel like that’s the mentality and style that suits me the most. It was a great honour to hear about their interest, I hope I will be able to cope with the task I face in this team.

Have you followed KSC? What do you know about our club?

All I know is that the community within the club is familiar, a bit like at BSE, my former team where I was raised. Coach Djokic Zeljko has been leading the senior team at a high level for seven years, but the club is also getting better and better results in the youth competitions. It seems that the work put in here is successful. That’s why I chose this team, because I want to improve as much as possible.

What do you expect from next season, what are your goals in basketball?

I expect even better performances from myself, but I know that I have to work hard and be humble. I hope to play in a full gym, which is great here, as soon as possible. I’ve always enviously watched those games when a gym was full of spectators, because it can and surely give the players extra motivation. Personally, to live through this experience, will mean a lot to me. My goal, despite my age, is to become a key player in the team.