A PEAC ellen hibátlanul triplázó Mányoky Rékával beszélgettünk együttesünk első két, sikeresen megvívott bajnokijáról, a szezonkezdetről és a nemzetközi kupaszereplésről is.

Két mérkőzés után hibátlanul áll a csapat a bajnokságban – hogyan értékelnéd a BKG és a PEAC elleni meccseket?

Úgy gondolom, a BKG elleni mérkőzés egy tipikus első mérkőzés volt a bajnokságban, amelyen végig rosszul védekeztünk egyénileg és csapatszinten is, de ennek ellenére győztesen tudtuk elhagyni a pályát. A PEAC elleni összecsapás első félidejében is akadtak gondok a védőoldalon, de fordulás után a jobbik arcunkat mutattuk és kijavítottuk a védekezési hibáinkat, amiből jöttek a jó támadások. Igazi csapatként tudtunk működni, ami végül egy nagyobb különbségű győzelmet hozott még úgy is, hogy két kulcsjátékosunkat, Nikola Dudásovát, valamint Miklós Melindát is nélkülözni kellett.

A második meccsen nagy lendületet adtál az együttesnek, mind a négy triplád tökéletes volt. Hogy érezted magad a pályán, mennyire voltál biztos a dobásoknál?

Jól sikerült az egész nyári felkészülésem, emiatt is nagyon sajnáltam a horvátországi sérülésemet, de boldog vagyok, hogy végre újra játszhatok és hasznos tagja tudtam lenni a csapatnak. Jól éreztem magam a pályán, az egész mérkőzésen éreztem a csapattársaim és az edzőim bizalmát és szerettem volna élni ezzel a lehetőséggel. Nagyon fontos, hogy nem szeretnénk itt megállni és tovább dolgozunk, hogy meccsről meccsre tovább fejlődjünk!

Mi az a szegmens, amiben ennyire felül tudtatok kerekedni a riválison a PEAC elleni rangadón, ami sokáig kiegyenlített játékot hozott?

Elsősorban a második félidőben mutatott védekezésünk, ami óriási löketet adott és könnyű kosarakat tudtunk belőle szerezni, másodsorban pedig a csapatjátékot emelném ki, szépen járattuk a labdát támadásban és mindig megtaláltuk a helyzeteket, amiket értékesíteni is tudtunk.

Mennyire volt fontos számotokra a jó szezonkezdet?

Szerintem ez mindig fontos, hogy jól tudjuk elkezdeni a szezont és jó alapokat fektessünk le, de ezt tartanunk is kell, hiszen hosszú még a szezon és a lényeg, hogy jól is tudjuk befejezni az évadot!

Szombaton a Cegléd látogat Szekszárdra, mit várhatunk ezen a találkozón?

Mindenképp folytatnunk kell a PEAC elleni második félidőben mutatott védekezésünket, jó lenne már ezt a mérkőzés elejétől megvalósítani. Illetve az egész találkozón koncentráltnak kell lennünk és egy percig sem szabad kiengednünk. Ha betartjuk az edzőink utasítását és végre tudjuk hajtani az edzésen gyakoroltakat, akkor nem lehet probléma.

Jövő héten a cseh Chomutov ellen elkezdődik az Európa-kupa csoportköre, ebben a sorozatban mi a csapat célja?

Szeretnénk a nemzetközi sorozatban is a lehető legjobb eredményt elérni, de mindig mérkőzésről mérkőzésre kell koncentrálni. Fejlődésünk szempontjából nagyon jó lehetőség, hogy nem csak a hazai bajnokságban tudunk meccseket játszani, hanem egész Európában. Az itt szerzet tapasztalatot pedig tudjuk majd kamatoztatni a későbbiekben.