A korábban a TFSE-MTK-nál dolgozó 33 éves Magyar Bianka lett a 2023–2024-es idényt bajnoki bronzéremmel záró együttesünk új vezetőedzője, miután a csapatot nyolc és fél évig irányító Djokics Zseljko távozott. A 33 éves szakember, aki többek közt tavaly a kínai Csengtuban megrendezett Egyetemi Világjátékokon 5. helyen végzett magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt, hamarosan munkába áll Szekszárdon és már néhány mondatban üdvözölte is a szurkolókat, míg a klub részéről Szabó Gergő ügyvezető nyilatkozott a váltással kapcsolatban.

Magyar Bianka székfoglalóként ezekkel a szavakkal nyilatkozott először, mint a klub edzője.

„Köszönöm a megtisztelő felkérést, büszke vagyok, hogy Djokics Zseljko után én lehetek a csapat vezetőedzője. Olyan motiváló közösségbe érkezem, ahol mindenki alázattal és szenvedéllyel végzi a hivatását. Örömmel vágok bele, tele vagyok energiával és nagyon várom a közös munkát. Számítok a szurkolókra, akik véleményem szerint Magyarország női kosárlabda-társadalmában egyedülálló atmoszférát teremtenek. Hajrá KSC! Hajrá Szekszárd!”

Szabó Gergő, klubunk ügyvezetője az alábbi nyilatkozatot tette az új edzővel kapcsolatban.

„Djokics Zseljko távozásával az első és legfontosabb feladat az volt, hogy megtaláljuk az utódját. Viszonylag hamar döntés született, hiszen mi már néhány évvel ezelőtt tárgyaltunk, de akkor az élet más forgatókönyvet tartogatott számunkra. Elsősorban magyar edzővel képzeltük el a jövőt és mivel Biát nagyon tehetséges, ambiciózus szakembernek tartom, első körben rá gondoltunk. Az elképzelések nagyon hamar találkoztak, így egyik fél részéről sem kellett sokáig várni az igenre. Hiszem, hogy vele is azokért a célokért küzdhetünk, mint a korábbi években. A következő szezon keretének kialakításán gőzerővel dolgozunk, igyekszünk a csapat magját egyben tartani és minőségi, céljaink eléréséhez megfelelő új játékosokat szerződtetni.”