Az U11-es KSC a PTE-KPVK tornatermében fogadta a GYKSE Szekszárd B- és az NKA Pécs leány A-csapatát. Stierné Jankovics Mária lányai egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a hétvégét.

“Az előző fordulók eredményeként a D-csoportban vártuk a kenguru bajnokság ötödik fordulóját. Ellenfeleink a GYKSE Szekszárd B-csapata és a Rátgéber Akadémia lány A-csapatai voltak. Míg a fiúkat egy szoros mérkőzésen sikerült legyőzni, a lányoktól egy nagyon szoros találkozón vereséget szenvedtünk.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – GYKSE SZEKSZÁRD/B 36-29 (8-17, 7-4, 6-2, 10-3 – 5-3)
Szekszárd: Untermüller 10, Szabó 8, Makovics 7, Pozsonyi 5, Farner 2, Szegedi 2, Bartos 1, Eppel 1, Beke, Kitanics. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az első negyedben bátortalan és kapkodós volt a játék mind védekezésben, mind pedig támadásban. Aztán elhittük, hogy nyerhetünk, és mindegyik negyedet megnyertük. Védekezésünk javulásával sok szerzett labdánk volt, de a helyzetek kimaradtak. Szerencsére az ellenfelünk is sokat hibázott. Majdnem tíz pontos hátrányt dolgoztunk le. Dicséret a kislányoknak, csapatként dolgoztak, és mindenki kivette a részét a küzdelemből.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – NKA PÉCS LEÁNY 43-45 (14-15, 9-4, 4-11, 10-8 – 6-7)
Szekszárd: Untermüller 10, Pozsonyi 10, Szabó 8, Makovics 7, Beke 3, Kitanics 3, Eppel 1, Farner 1, Bartos, Szegedi. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az első félidőben fej-fej mellett haladt a küzdelem, és pariban voltunk a magassági fölényben lévő pécsi lányokkal. A második játékrészben Untermüller Lilla ponterősségének köszönhetően négy pontos előnyre tettünk szert. A harmadik negyedben sajnos Szabó Dorka és Makovics Nóri is pihenőre kényszerült apróbb sérülés miatt, de Beke Nóri és Kitanics Léna nagyon ügyesen próbálta tartani a frontot. Az utolsó etapban Pozsonyi Kíra egymás után dobott tíz pontjával két ponttal vezettünk, de a hajrában kétszer szabálytalan védekezésért büntetőt dobhattak a pécsiek. Ezúttal nem hibáztak, és ez a két pontos győzelmüket jelentette.”

“Mindkét mérkőzésen nagyon szépen dolgoztak lányaink, nagyon elégedett vagyok, hiszen a tisztán korosztályos akadémiai csapatot is sikerült majdnem legyőznie fiatal, csikó csapatunknak. Dolgozunk tovább!”

Stierné Jankovics Mária