Az U14-es KSC a regionális bajnokság második körének második fordulójában a Rátgéber Akadémia B-csapatát látta vendégül. Baki Sándorék magabiztos, negyvenhárom pontos győzelmet arattak a fiatalabb, de roppant lelkes baranyaiak ellen.

“Pénteken kora délután a Rátgéber Akadémia serdülő B-csapatát láttuk vendégül a soron következő bajnoki fordulóban. Gyenge kezdés után negyedről-negyedre fokozatosan léptünk el ellenfelünktől. A végeredmény nem tükrözi azt, hogy mennyire nehéz mérkőzés volt, mivel a fiatalabb ellenfelünk nagyon-nagyon keményen és határozottan játszott. Jövő pénteken vár ránk a visszavágó Pécsen!”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – NKA PÉCS U13 77-34 (14-12, 20-8, 21-8, 22-6)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 16/3, Ágoston 8, LÉHMANN 4, Pál 1, Rácz. Csere: GYIMESI 12, MESTER 10, SZABÓ 10, KOLLÁR 6, HENCSIK 4, Wigand 4, Vajda 2, Kófiás. Edző: Baki Sándor.

“Az első negyedben minden lehetőségünk megvolt az előny kiépítésére, de dobásaink sorra kimaradtak, bárhonnan próbálkoztunk, be volt deszkázva a gyűrű. Hét perc elteltével 7-10-re vezetett ellenfelünk. Ekkor az időkérésünk rendet tett a fejekben, és az utolsó két percben csak két pontot kaptunk, mialatt mi megdupláztuk az addig dobott hét pontot (1. negyed: 14-12). Erre a két percre alapozva szépen felépítettük a játékunkat, és a többi három negyed mindegyikében tizenkettő vagy több ponttal sikerült nyerni. Ellenfelünk fiatalabb és képzetlenebb volt tőlünk, ezen “hiányosságaikat” hatalmas küzdéssel és akarattal ellensúlyozták. A szabad labdákért menő párharcokat rendre megnyerték, lepattanókért végig küzdöttek, és egy pillanatra sem adták fel. Sokkal élesebbnek tűntek nálunk, és hibáik ellenére is öröm volt nézni a mérkőzésen nyújtott hozzáállásukat. Az első negyedben még csak kerestük azt a szintet, amit ellenfelünk képviselt ilyen téren, de amint meglett, sikerült eredményesen játszanunk nekünk is. Ebben nagy segítségünkre volt csapatunkban Hencsik Adri, aki az utolsó három percben kapott lehetőséget a második játékrész végén. Pályára lépésekor egy ponttal vezettünk, de onnantól tizennégy pontra hízott az előnyünk a félidőre. Szépen védekezett emberén, és nagy hatással volt a mérkőzésre ebben a kis időben is. A második félidőben mindenki törekedett arra, hogy így teljesítsen, meg is lett az eredménye a negyvenhárom pontos győzelem képében. Nyári Döníz és Léhmann Kinga ugyanilyen elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe, csak a pontatlan dobás miatt nem sikerült ellépni ellenfelünktől. Ennek ellenére hatalmas érdemeik vannak abban, hogy a gyenge első negyedet is sikerült vezetéssel zárni (az első negyedbeli tizennégy pontból tizenegyet ők szereztek, köztük Döníz vezetést megszerző negyed végi triplájával), ezzel is lökést adva csapatunknak. Nagyot küzdve, sajnos sok hibával és pontatlanul játszva szereztük meg ezt a könnyűnek nem mondható nagyarányú győzelmet. Gratulálok a csapatoknak!”

Baki Sándor