A KSC U12-es csapata vasárnap Pécsett, a PVSK NKA otthonában kezdte meg a 2021/2022-es évadot. Stierné Jankovics Mária lányai előbb a házigazda klub leány csapatát, majd a fiú együttesét is legyőzték.

“2021. október 10-én megkezdődtek az U12-es bajnokság küzdelmei. A KSC Szekszárd lányai Pécsre utaztak, ahol a PVSK csarnokában találkoztak a házigazda egyesület fiú és leány csapatával. A pécsi rangadót a lányok nyerték. A fiúk dupláztak, és érezhető volt a fáradtságuk. A mi duplázásunk is hasonlóan sikerült, a második mérkőzésünk első két negyedében át kellett esni a holtponton.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 24-72 (8-27, 6-10, 4-20, 2-10 – 4-5)
Szekszárd: SZABÓ 20, POZSONYI 11, MAKOVICS 10, POMSÁR 10, BARTOS 6, MEKL-KOVÁCS 6, Szegedi 4, Tam 2, Kitanics 1, Untermüller 1, Tamási 1, Beke, Lakatos. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Első ötösünk már az első negyedben állva hagyta a fiúkat. Bátran, jól védekeztek, és ponterősen játszottak. Sok labdát sikerült később is szerezni, amiket rendre értékesíteni is tudtuk. Végig uraltuk a mérkőzést. Nagyon nagy dicséret illeti a lányokat az itt nyújtott teljesítményükért.”

PVSK NKA LEÁNY/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 43-48 (12-10, 13-6, 11-12, 3-18 – 4-2)
Szekszárd: SZABÓ 10, POMSÁR 9, POZSONYI 8, UNTERMÜLLER 6, Mekl-Kovács 4, Lakatos 4, Bartos 2, Makovics 2, Tamási 2, Kitanics 1, Beke, Szegedi, Tam. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Mintha nem is ugyanaz a csapat jött volna ki az öltözőből. Nagyon nehezen, az első félidőben egyáltalán nem sikerült felvenni a ritmust. Szerencsére a pécsi lányok sem dobtak sokkal pontosabban, de a tizennyolc büntetőt ötven százalékkal értékesítették, és ezzel tartották az eredményt, sőt vezettek is. Félidőben 29-18 állt a táblán, és a harmadik negyed negyedik percében volt a legnagyobb különbség (37-22). Ezután viszont megváltozott a játék képe. Végre elhittük, hogy végig tudjuk vinni a támadásokat, és azzal a lendülettel sikeresen be is tudjuk dobni, így már nem remegtek annyira a kezek. Az utolsó játékrész fantasztikusan lendületesre sikeredett, és meghozta a győzelmet is számunkra. Nagy gratula lánykáim az A-csoportba jutásért, mindenki dicséretet érdemel!
Szülinaposainknak (Kitanics Léna és Bartos Zsuzsanna) ajánlottuk a győzelmeinket, és jókedvűen köszönthettük őket a mérkőzések után.”

Stierné Jankovics Mária

Kép: PVSK NKA