A Miskolc elleni találkozó és a Csata elleni hazai mérkőzés között csapatunk amerikai-magyar erőcsatárával, Cyesha Goree-val beszélgettünk arról, milyen állapotban van együttesünk és szerinte mire számíthatunk a jövő héten rajtoló Euroligában.

 

Hogyan értékelnéd az első rangadót, amit egy ponttal elvesztettünk Miskolcon? Mik a meccs legfontosabb tanulságai?

A DVTK elleni találkozó előrelépést mutatott a szezon első meccse és a jelenlegi közötti időszakról. A Miskolc erős csapat, jó kémia van a játékosok között és ezt látni, érzeni lehet a parketten is. Harciasságuk és támadó felfogásuk egy picivel jobb volt a miénknél, így tudtak legyőzni minket egy ponttal.

Ti is keményen küzdöttetek, de az is érezhető volt, hogy a játékban és egymás megértésében van még javítanivaló – milyen most a csapategység?

Nagy potenciál van az idei keretben, az új játékosok különböző erényekkel rendelkeznek és ezt adják hozzá azokéhoz, akik régebb óta a klubnál játszanak. Jelenleg abban a helyzetben vagyunk, egy folyamatban, amely során az újak kvalitásait próbáljuk beépíteni a szisztémánkba, s rájönni, mi a legjobb a csapatnak. Hosszú a szezon, így szerencsére erre lesz elég időnk.

Jövő héten elkezdődnek az Euroliga csoportküzdelmei, először az USK Praha vendégei leszünk. Mit vársz a sorozattól?

Szerintem a rajt rákényszerít minket arra, hogy mélyre ássunk és megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból. Olyan játékosokkal kerülünk majd szembe, akik a világ legjobbjai és sokkal nagyobb a tapasztalatuk a sorozatban, mint nekünk. Ezek azok a helyzetek, amikor meg tudjuk mutatni, milyen csapat a Szekszárd, minket milyen fából faragtak és mit is képviselünk. Második esélyt kaptunk bizonyítani a rátermettségünket, kezdve Prágában és a folytatásban. Meccsről meccsre haladva, mindig csak az adott ellenfélre koncentrálva.

Cyesha Goree:  we have a second chance to prove our worth

 

Between the game at Miskolc and the upcoming Csata match we chatted with our American-Hungarian power forward Cyesha Goree about our form and the Euroleague that starts next week.

 

The first big clash against a strong opponent ended in a one point defeat at Miskolc – how would you sum up the game? What are the most important consequences of that match?

I think the game against Miskolc showed us positive progression from the first match of the season until now. DVTK is a strong team who has great chemistry and you can see it in the court. Their toughness in rebounding and attacking the basketball was just a little better than ours which ended in that one point difference.

You fought hard, but as a team you need to improve, how do you see yourself as a unit?

This year«s team as a unit has a lot of potential, the new players bring many different qualities and contribute to what the players whom been here for some time already have. We are just trying to fit all this great talent into the same system which works the best. Luckily it’s a long season so some say we have time to figure it out.

Euroleague starts next week in Prague against USK – what are your predictions for that series?

With Euroleague starting I think that will force us dig deeper as a team to bring out the best in ourselves. We are going against the best players all over the country with far more experience than most of us. That’s going to be the moment when we can show the world who Szekszard is and what we represent, we have a second chance to prove our worth. Starting in Prague and continuing one game at at time.