A KSC U14-es együttese szombat-vasárnap Pasarétre utazott, ahol a Csata DSE B-, a Vasas Akadémia A-, illetve a DVTK Akadémia A-csapatával mérkőzött. Harsányi Mária és Szabóné Kovács Andrea lányai két győzelmet és egy vereséget értek el, amivel bebiztosították helyüket az ország legjobb nyolc csapata között.

“A hétvégén Budapesten, Pasaréten játszottuk a serdülő főtábla második fordulóját a döntőbe jutásért, ahol a hazaiakon kívül a Csata B- és a DVTK Akadémia A-csapatával játszottunk. Együttesünk két győzelmével és egy vereségével bejutott az ország legjobb nyolc csapata közé. A következő két napos forduló már csak azt dönti el, hogy az ottani eredmények alapján melyik csoportban leszünk érdekeltek a döntőben (az 1. és 4., illetve a 2. és 3. helyezettek lesznek egy csoportban.) Ez a forduló három hét múlva lesz, a helyszín még ismeretlen. Mindhárom meccsen nagy küzdés volt, de sajnos sok hibával játszottunk, főleg az utolsó meccsen, de még így is voltak győzelmi esélyeink. Sokat kell még dolgozni, hogy keményebben, jobban védekezzünk, illetve a támadásban precízebbek legyünk, és jobb százalékkal dobjunk. Mindent bele lánykáink, a szülőknek pedig köszönjük a szurkolást!”

CSATA DSE/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 43-69 (13-20, 11-22, 9-17, 10-10)
SZEKSZÁRD: HENCSIK 21/9, Szabó 4, Csapó 1, Schiefer, Varga. Csere: KÓFIÁS 16/3, KOLLÁR 14/6, POMSÁR 13, Horváth, Ogunson-Bonnyai, Pozsonyi. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“A fiatal Csata/B ellen három negyeden át irányítottuk a mérkőzést, közepes teljesítménnyel magabiztos győzelmet arattunk. Nem dobtunk jól, sok volt az eladott labdánk, és sokszor rossz döntést hoztunk.”

VASAS AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 48-63 (16-15, 9-22, 10-16, 13-10)
SZEKSZÁRD: Hencsik 11/3, SCHIEFER 5, Csapó 4, Szabó, Varga. Csere: KOLLÁR 21/3, KÓFIÁS 14, Pomsár 4, Horváth 2, Pozsonyi 2, Makovics, Ogunson-Bonnyai. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“A második és harmadik negyedben játszottunk jobban, ekkor a védekezésünk is jó volt. Az első és a negyedik játékrészben ugyanakkor sokat hibáztunk, rossz döntéseket hoztunk, de végül nagy küzdéssel tizenöt pontos győzelmet arattunk a hazaiak ellen. Ezzel a győzelemmel bejutottunk az országos nyolcas döntőbe!”

DVTK AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 65-64 (17-14, 15-17, 16-16, 17-17)
SZEKSZÁRD: Hencsik 15, Schiefer 9, Csapó 1, Szabó, Varga. Csere: KÓFIÁS 15/9, Kollár 12, POMSÁR 10, Horváth 2, Makovics, Pozsonyi. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“Szombaton az utolsó, vasárnap 9-kor pedig az első meccset játszottuk. Sajnos a szállodában nem tudtunk normálisan pihenni, a folyosón nagy zaj volt, ez is rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Kiegyenlített első félidő után a harmadik negyedben már tizenkét ponttal is elhúzott a DVTK, de aztán óriást küzdve felzárkóztunk, majd fordítottunk, így a tizenkilencedik perc végén 63-64-re vezettünk. A mérkőzés vége előtt négy másodperccel egy oldalbedobás után óriási lépéshibából a miskolciak gólt dobtak, amit a játékvezetők megadtak, így fájó egy pontos vereséget szenvedtünk. Összességében nem játszottunk jól, nem voltunk elég élesek, a lepattanó csatát elvesztettük, sok támadó lepattanót tudtak szedni, amiből újból dobhattak. Sokkal agresszívabban és pontosabban kell játszanunk, illetve csapatként funkcionálni, hogy az ilyen meccseket nyerni tudjunk!”

Harsányi Mária

Kép: Hencsik László