A klubunk által 2011-ben életre hívott U11 megyebajnokság harmadik fordulója 2023. április 15-16-án a Dienes Valéria Általános Iskola tornatermében került megrendezésre. A KSC színeiben ezúttal kilenc (!) csapat képviseltette magát.

A-csoport:

GYAXI RANGERS – ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK/A 48-31 (8-6, 11-10, 19-8, 10-7)
Atomerőmű KSC Baka Gidák/A: Mikóczi 10, Fajszi 8, Koltai-Kiss 3, Szabó 3, Steiner 2, Csötönyi 1, Daradics 1, Dulai 1, Hegedüs 1, Samu 1, Fricsi. Edző: Fekete Eszter, Rick Mónika.
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák/A): “A mérkőzés első félidejében szoros és jó játékot láthattunk. Mikóczi Emília és Fricsi Dóra jó teljesítményének köszönhetően felvettük a versenyt a fiúkkal, sőt a harmadik negyedben egy kis időre átvettük a vezetést is. Utána még ebben a játékrészben lemaradtunk védekezésben az emberekről, támadásban pedig kimaradtak a helyzeteink. Végig kell koncentrálnunk! Gyors tempójú, szoros meccsen megérdemelten nyert az ellenfél, gratulálunk nekik! Lányainknak is gratulálok az első félidei játékért!”

GDB TITANS – ATOMERŐMŰ KSC GYAXI MAXI 30-47 (14-11, 8-15, 4-12, 4-9)
Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi: Szabó P. 17, Szabó V. 14, Doszpod 11, Végh 3, Bognár 1, Makai-Nagy B. 1, Borbás, Csiki, Demjén, Gadácsi, Makai-Nagy R., Schmidt. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi): “Lassan ébredezve kezdtük a meccset, de azután elhittük, hogy van itt keresnivalónk. Szép passzaink és ügyes labdaszerzéseink voltak, amiket jól értékesítettünk. A nagyobbak jól teljesítették a feladatot, és kiválóan kiosztották adott helyzetben a labdát a kicsiknek. Gratulálok mindenkinek a győzelemhez!”

ATOMERŐMŰ KSC GYAXI MAXI – GYAXI RANGERS 30-70 (14-18, 9-18, 4-20, 3-14)
Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi: Szabó V. 10, Doszpod 6, Szabó P. 4, Csiki 3, Schmidt 3, Bognár 1, Borbás 1, Demjén 1, Makai-Nagy B. 1, Gadácsi, Makai-Nagy R., Végh. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi): “Sokkal erősebb csapat ellen játszottuk a második mérkőzést. Nem nagyon tudtunk a kosár közelébe jutni a fiúk ellen. Sok eladott labdánk és pontatlan dobásaink azt eredményezték, hogy nagyarányú vereséget szenvedtünk. Erősebb csapattól nem szégyen kikapni. Így is szépen helytálltunk ebben az erős csoportban, dolgozunk tovább!”

ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK/A – GDB TITANS 49-31 (14-11, 15-7, 8-9, 12-4)
Atomerőmű KSC Baka Gidák/A: Fajszi 15, Mikóczi 11, Steiner 9, Dulai 7, Koltai-Kiss 3, Samu 2, Csötönyi 1, Daradics 1, Fricsi, Hegedüs, Szabó. Edző: Fekete Eszter, Rick Mónika.
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák/A): “Fiatalabb volt az ellenfél, de ez a meccs is szorosan indult. Büszke vagyok a lányokra, hogy csapatként játszottunk. Rutinosabb játékosaim jól összpontosítottak, így nyerni tudtunk. Mindenki dicséretet érdemel, gratulálunk a lányoknak! Hajrá KSC Baka Gidák!”

Végeredmény:
1. Gyaxi Rangers
2. Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi
3. Atomerőmű KSC Baka Gidák/A
4. GDB Titans

B-csoport:

ATOMERŐMŰ KSC BABITS LURKÓK – BABITS GIANTS 9-64 (2-14, 6-19, 0-13, 1-18)
Atomerőmű KSC Babits Lurkók: Koch 3, Fodor 2, Kiss 1, Lückl 1, Sarudi 1, Soós 1, Csordás, Finta, Szász, Tusa. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Csernusné Kiss Edit (Atomerőmű KSC Babits Lurkók): “Ez a találkozó azért volt különleges, mert saját iskolánk egykori Lurkócskái ellen játszhattunk, akik azóta már a GYKSE utánpótlás korosztályát erősítik. A mérkőzés kimenetele nem volt kétséges, mert ellenfelünk immáron országos bajnokságban szerzett tapasztalata és meccs rutinja felülmúlta a miénket. A változatos, pörgős mérkőzésen így is sikerült sokszor meglepetést okoznunk támadásban és védekezésben is.”

ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK – ATOMERŐMŰ KSC ZOMBASKET 52-14 (14-0, 18-3, 12-8, 8-3)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok: Farkas 13, Laki 13, Braun 9, Szép 4, Feigl 3, Kálazi 3, Bárdos 2, Hegyesi 2, Gaszner 1, Mészáros 1, Szabó 1. Edző: Pomsár Szilvia.
Atomerőmű KSC Zombasket: Márton 9, Fazekas G. 4, László 1, Biró, Fazekas M., Misóczki, Mőszmer, Stoll, Turányi-Nagy, Wenhardt, Wirth. Edző: Domokos Bence.
Pomsár Szilvia (Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok): “Az első meccsen mindenki kapott játéklehetőséget, ügyesen védekeztünk, és sok pontot tudtunk szerezni. Edzéseken sokszor leütés nélkül játszunk, aminek az eredménye a pontos labdaátadások és indításokból való dobás. Ezen a meccsen érvényesíteni tudtuk ezeket a játék elemeket. A zombaiak mindig erős ellenfelek voltak, készültünk ellenük, reméljük lesz még lehetőség, hogy a nagyobb játékosaik ellen is nyerni tudjunk. Gratulálok az Oroszlánoknak!”
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Zombasket): “Nem kell nagyobb büszkeség, mint hogy azért hiányzik egy játékosunk, mert az U12-es csapattal a Régiós Jamboree-n küzd. Sajnos Lotti hiányát megéreztük. A játék minden elemében felülmúlt bennünket a Bátaszék csapata. Puha volt a védekezésünk, lepattanó harcban sem sikerült felvenni a versenyt. A második félidőre bár feljavult a játékunk, de nem tudtuk pontokra váltani a helyzeteinket. Fájó üres dobások is kimaradtak, amikkel szorosabbá lehetett volna tenni a mérkőzést. A harmadik negyed nagyon tetszett, keményen védekeztünk, sok labdát szereztünk. Márton Viola és Fazekas Gréta magaslott ki a csapatból. Összességében dicséret illeti a gyerekeket, hiszen több elsőssel is tisztesen helyt álltunk az ügyes bátaszéki csapat ellen. Gratulálunk a Bátaszéknek!”

BABITS GIANTS – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK 43-21 (10-4, 15-11, 8-3, 10-3)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok: Hegyesi 5, Braun 4, Farkas 4, Kálazi 3, Laki 3, Mészáros 1, Szép 1, Bárdos, Feigl, Gaszner, Szabó. Edző: Pomsár Szilvia.
Pomsár Szilvia (Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok): “A második találkozót rögtön a nyertes meccsünk után játszottuk. Igazából egyből felpörögtünk az erős fiúkból álló csapat ellen, de mi voltunk a gyengébbek. Voltak jó megmozdulásaink, főként a lányok bizonyítottak támadásban, és bátran küzdöttek. Az Oroszlán fiúk akaratával, figyelmével volt probléma, nem pedig a tudással. Ilyen mérkőzésből tudunk tanulni, javítani a hibáinkat. Gratulálok az ellenfelünknek!”

ATOMERŐMŰ KSC ZOMBASKET – ATOMERŐMŰ KSC BABITS LURKÓK 31-35 (4-6, 11-13, 2-12, 14-4)
Atomerőmű KSC Zombasket: Márton 17, Turányi-Nagy 5, Wirth 3, Wenhardt 2, Biró 1, Misóczki 1, Fazekas G. 1, Stoll 1, Fazekas M., László, Mőszmer. Edző: Domokos Bence.
Atomerőmű KSC Babits Lurkók: Fodor 8, Lückl 7, Tusa 7, Sarudi 6, Finta 5, Csordás 1, Soós 1, Kiss, Koch, Szász. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Zombasket): “A harmadik negyedet kivéve nagyon elégedett voltam a teljesítményünkkel. Bátran játszottunk, felvállalva az egy-egy elleni szituációkat. A büntetőket jó százalékban értékesítettük, amiért nagyon megdicsérem az elsőseinket. Márton Viola extra teljesítményt nyújtott védekezésben, bár ez már-már megszokható tőle. Most azonban 17 pontjával támadásban is a csapat vezére volt. Sokat tett hozzá a csapat teljesítményéhez az első osztályos Fazekas Máté, aki védekezésben ügyesen kapkodta le a lepattanókat a nála idősebbek elől is. Sajnos már későn tudtunk visszakapaszkodni a mérkőzésbe, így nem maradt esélyünk fordítani, ám így sem kell szomorkodjunk. Nagyon szép teljesítményt nyújtottunk! Gratulálunk a Babits Lurkóknak!”
Csernusné Kiss Edit (Atomerőmű KSC Babits Lurkók): “A forduló második mérkőzésén a Zombasket csapatával találkoztunk. Mivel ellenfelünk hasonló életkorú és testmagasságú gyerekekből állt, ezért kiegyenlített mérkőzésre számítottunk. Noha az első félidő javunkra dőlt el, a pontkülönbség még korántsem volt megnyugtató. A harmadik negyedben aztán egymás után szereztünk kosarakat betörésekből, ezért jelentősebb előnyre tettünk szert. Gyakorlatilag ennek köszönhettük a győzelmünket, mert a negyedik negyedben ellenfelünk legponterősebb játékosát nehezen tudtuk tartani. Csapatunk azonban az utolsó két percben remekül védekezett, így sikerült megszereznünk a győzelmet.”

Végeredmény:
1. Babits Giants
2. Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok
3. Atomerőmű KSC Babits Lurkók
4. Atomerőmű KSC Zombasket

C-csoport:

ATOMERŐMŰ KSC DIENES CICÁK – ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK/B 57-11 (6-0, 19-8, 10-2, 22-1)
Atomerőmű KSC Dienes Cicák: Molnár 15, Martos 13, Balázs 12, Kozsir 8, Bachusz 6, Kulcsár 3, Dévai, Kovács, Mészáros. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Atomerőmű KSC Baka Gidák/B: Allegue 3, Molnár 2, Csiki 1, Fejes 1, Fung 1, Hegedüs 1, Kult 1, Stier 1, Bőne, Garay, Kékes, Kovács, Márkvárt, Miklós. Edző: Fekete Eszter, Rick Mónika.
Stierné Jankovics Mária (Atomerőmű KSC Dienes Cicák): “A harmadik fordulónk kis gubanccal indult: a két bajai csapat elnézte az időpontot, nem érkezett meg időben, így a KSC Baka Gidák B-csapatával játszottuk az első találkozót. Ezúttal sikerült végig kézben tartanunk a mérkőzést, és lendületes játékkal nagyarányú győzelmet arattunk a fiatalabb átlagéletkorú csapat felett.”
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák/B): “A B-csapattal az út elején járunk, ez a csoport még erős volt nekünk. Büszkék vagyunk a lányokra, mert mindenki pályára lépett, és legjobb tudása szerint játszott. Remélem hamarosan találkozunk hozzánk hasonlóan kezdő csapatokkal, és akkor már a sikerélmény sem fog elmaradni. Hajrá KSC Baka Gidák!”

BAJAI NKK TÖRPILLÁK – ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK/B 80-8 (22-0, 22-8, 22-0, 14-0)
Atomerőmű KSC Baka Gidák/B: Allegue 2, Csiki 1, Fejes 1, Hegedüs 1, Kult 1, Molnár 1, Stier 1, Bőne, Fung, Garay, Kékes, Kovács, Márkvárt, Miklós. Edző: Fekete Eszter, Rick Mónika.
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák/B): “A B-csapattal az út elején járunk, ez a csoport még erős volt nekünk. Büszkék vagyunk a lányokra, mert mindenki pályára lépett, és legjobb tudása szerint játszott. Remélem hamarosan találkozunk hozzánk hasonlóan kezdő csapatokkal, és akkor már a sikerélmény sem fog elmaradni. Hajrá KSC Baka Gidák!”

BAJAI NKK KISHÖLGYEK – ATOMERŐMŰ KSC DIENES CICÁK 57-15 (18-2, 11-5, 22-0, 6-8)
Atomerőmű KSC Dienes Cicák: Molnár 5, Bachusz 3, Martos 3, Kovács 2, Balázs 1, Kulcsár 1, Dévai, Kozsir, Mészáros. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Stierné Jankovics Mária (Atomerőmű KSC Dienes Cicák): “A második mérkőzésen egy nálunk képzettebb egyesületi csapat várt ránk. Fiatalabb játékosaink nehezen bírtak el a termetesebb és jóval gyorsabb játékot játszó bajai lányokkal. Nagy örömömre szolgált, hogy az utolsó negyedet sikerült megnyernünk. Nagy dicséret jár ezért negyedikeseinknek. Gratulálok a Bajai Kishölgyeknek a győzelemhez!”

BAJAI NKK TÖRPILLÁK – BAJAI NKK KISHÖLGYEK 31-53 (4-16, 16-9, 2-18, 9-10)

Végeredmény:
1. Bajai NKK Kishölgyek
2. Bajai NKK Törpillák
3. Atomerőmű KSC Dienes Cicák
4. Atomerőmű KSC Baka Gidák/B

D-csoport:

ATOMERŐMŰ SE ATOMMANÓK – MOHÁCSI TE 1888 25-28 (7-6, 6-10, 6-8, 6-4)

ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI KISOROSZLÁNOK – BABITS MANÓK 26-14 (12-0, 3-8, 9-2, 2-4)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok: Pankovics 11, Burger 6, Khizi 4, Szabó H. 2, Vörös 2, Szabó L. 1, Benedeczki, Braun, Egerszegi, Éliás, Götz, Tiringer. Edző: Dékány Zsanett.
Babits Manók: Szente 7, Málinger 3, Horváth 1, Juhász 1, Pap 1, Takács 1, Békefi-Barabás, Ill, Kovács, Sajben. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Dékány Zsanett (Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok): “Az első mérkőzést a Babits Manókkal játszottuk. Mind támadásban, mind pedig védekezésben jól teljesítettünk. Végre láttam passzokat, nem pedig csak egyéni akciót. Ezen a mérkőzésen jól tudtuk alkalmazni az edzésen tanultakat. Köszönöm a játékot a Babits Manóknak!”
Csernusné Kiss Edit (Babits Manók): “A Nyuszi Kupában szereplő csapatok közül talán a Kisoroszlánok játéktudása hasonlít leginkább a legkisebb csapatunkéhoz. Valahányszor találkozunk, mindig sikerül változatos és izgalmas mérkőzéseket játszanunk. Ezen a találkozón a csapat magas létszáma miatt gyakran kellett cserélni, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson. Volt aki közülünk most játszott először hivatalos kosárlabda mérkőzésen. Az elsődleges cél az volt, hogy mindenki játszhasson és kipróbálhassa magát. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy ellenfelünk végül megérdemelten megnyerte a mérkőzést. Mindenki a saját tudásának megfelelően bátran játszott, ezért nagy nagy dicséret illeti a kis csapatunkat.”

MOHÁCSI TE 1888 – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI KISOROSZLÁNOK 52-20 (5-3, 23-7, 6-8, 18-2)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok: Pankovics 10, Burger 3, Szabó H. 2, Egerszegi 1, Götz 1, Khizi 1, Szabó L. 1, Vörös 1, Benedeczki, Braun, Éliás, Tiringer. Edző: Dékány Zsanett.
Dékány Zsanett (Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok): “Második mérkőzésünket a Mohácsi TE 1888 ellen játszottuk. A csapat kissé szétesett, játékunk szöges ellentéte volt az előző mérkőzéshez képest. Rengeteg technikai hibával játszottunk, ami össze is zavarta a csapatot. Gratulálok az ellenfélnek!”

ATOMERŐMŰ SE ATOMMANÓK – BABITS MANÓK 93-9 (25-0, 24-9, 20-0, 24-0)
Babits Manók: Szente 4, Horváth 1, Juhász 1, Pap 1, Sajben 1, Takács 1, Békefi-Barabás, Ill, Kovács, Málinger. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Csernusné Kiss Edit (Babits Manók): “Ezen a mérkőzésen egyetlen percig sem volt kétséges az eredmény, mivel annyival nagyobb és erősebb volt az ellenfél, hogy gyakorlatilag a labdát is alig tudtuk bedobni az alapvonalon. Reméljük a következő alkalommal a kisebbek csoportjába kerülünk, ahol hasonló tudású ellenféllel találkozhatunk. Óriási dicséret ismét a kis csapatunknak a helytállásért!”

Végeredmény:
1. Mohácsi TE 1888
2. Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok
3. Atomerőmű SE Atommmanók
4. Babits Manók

E-csoport:

KNIPL KFT. BONYHÁDI KSE – ATOMERŐMŰ KSC GARAY GÉZENGÚZOK 42-15 (14-0, 11-8, 12-7, 5-0)
Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok: Tóth 8, Káldi E. 3, Mocsári 3, Frei 1, Katona, Káldi P., Sebestyén K., Sebestyén M., Tegzes. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok): “Szorosabb mérkőzést játszottunk a Bonyháddal, mint az előző fordulóban, de valós esélyünk most sem volt a magassági fölényben lévő bonyhádi lányokkal szemben. Tóth Emma és Mocsári Dóra teljesítménye biztató volt, ebből próbálunk erőt meríteni. A félidei büntetődobásokban egyre eredményesebbek vagyunk, ami mindenképp előremutató. Gratulálunk a Bonyhádnak!”

GYKSE TÖRPÖRDÖGÖK – KNIPL KFT. BONYHÁDI KSE 40-33 (7-3, 17-7, 5-18, 11-5)

ATOMERŐMŰ KSC GARAY GÉZENGÚZOK – GYKSE TÖRPÖRDÖGÖK 14-42 (2-10, 8-13, 2-10, 2-9)
Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok: Mocsári 4, Káldi P. 3, Tóth 3, Katona 2, Káldi E. 1, Sebestyén K. 1, Frei, Sebestyén M., Tegzes. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok): “A Törpördögök pontosabban és élesebben játszottak. Sebességben nem tudtuk felvenni velük a versenyt. Rengeteg labdát adtunk el, amit a fiúk hamar meg is büntettek. A második félidőben már mi is keményebben védekeztünk, több lepattanót szereztünk, ám a befejezésen dolgoznunk kell. Gratulálunk a Törpördögöknek!”

Végeredmény:
1. GYKSE Törpördögök
2. Knipl Kft. Bonyhádi KSE
3. Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok