Drazen Petrovic halálának harmincadik évfordulója apropóján Szabó Noémi szakmai igazgató és Harsányi Mária edző családjával a közelmúltban a legendás kosaras sírjánál járt, illetve meglátogatta Drazen édesanyját, Biserkát is. Harsányi Mária beszámolója.

“2023. július 31-én indultunk Horvátországba kis családunkkal és edző kollegánk, Fekete Eszterék családjával.
Először Zágrábban, a Mirogoj temetőben álltunk meg, ahol Drazen Petrovic sírjánál róttuk le kegyeletünket egy gyönyörű virágtállal, amiben harminc apró rózsafej volt angyalkával, és a szalagon ez állt horvátul: “Drazen! Már harminc éve elmentél, de Te sosem leszel halott, élni fogsz örökké, mint a csillagok: Harsányi Mária és családja”. Mellé szív alakban mécseseket gyújtottunk harminc darabot.
Innen Sibenik közelébe, Dolacba tartott az utunk, ahol a kosaras zseni született. Édesanyja, Biserka meghívott bennünket a bilicei (itt folyik össze az édes és a sós víz a tengerben, csodaszép hely) nyaralójukba, ahol anno Drazsen is sokat megfordult nyaranta. Nagy-nagy szeretettel fogadott bennünket, és finom horvát ételeket tálalt elénk. Szótár segítségével beszélgettünk, majd Szokics Mito kiváló tolmácsunk és Djokics Zseljko NB1-es csapatunk kiváló edzője telefonon is segített. Megint felidéztük Drazen életét és pályafutását. Egy remek délelőttöt töltöttünk Biserkánál, sok-sok élménnyel gazdagodva jöttünk el. Gyönyörű pólókat kaptam tőle a Sibenik, Cibona és a New Yersey színeiben-számaiban eltöltött időről (4-10-3). Búcsúzásunk előtt meghívtuk a 30. Drazen Petrovic emléknapra Szekszárdra. Nagyon örült az invitálásnak, de még nem tudta, hogy el tud jönni. Szokics Mito tolmácsunknál fog jelentkezni hamarosan. Sok fotó készült a nagyon meghitt, élményteli találkozásunkról – köszönjük Biserkának a meghívást!”

Harsányi Mária