A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. A KSC U12-es csapata a PTE IGY Gyakorlóiskolában – a beteg Baki Sándor távollétében – Stierné Jankovics Mária irányításával lépett pályára a TARR KSC Bátaszék ellen.

TARR KSC SZEKSZÁRD B – TARR KSC BÁTASZÉK SE 64-79 (12-20, 7-33, 25-2, 20-24)
Szekszárd: DULAI 17, SZABÓ P. 16, FAJSZI 9, Soós 8, SZABÓ A. 8, Steiner 6, Farkas N., Káldi, Samu, Sarudi, Tusa. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Péntek délután hazai pályán tudtuk fogadni az ugyancsak a TARR KSC neve alatt játszó bátaszéki együttest. Ellenfelünk jól megtermett fiúkból és lányokból álló vegyes csapat, akik ellen a második félidőben volt esélyünk, amikor nem bontott ötösökkel játszottunk. Az amúgy is fiatal csikócsapatunk öt sérült, két beteg és néhány egyéb ok miatt távol maradó játékost nélkülözve tudott csak kiállni. Nagyon nagy dicséret illet minden kislányt, aki pályára lépett, mert igyekezett tudása legjavát adni, küzdeni, és mindent megtenni. Nem kezdtünk rosszul, 6-0-ra vezettünk, a nyolcadik percben pedig 12-12 volt az állás, aztán másfél perc alatt kaptunk zsinórban nyolc pontot. Sajnos a második játékrészben is sokat hibáztunk, és ezt ellenfelünk jól használta ki, nagy hátrányt halmoztunk fel. A harmadik etapban viszont nagyon szép dolgokat láthattunk. Szabó Panni, Dulai Nóri és Fajszi Zselyke ponterős, illetve Szabó Alexandra harcos játékának köszönhetően 25-2-re megnyertük a negyedet, sőt az erősebb ötös ellen is pariban voltunk a negyedik játékrészben (20-24). Ez a mérkőzés is jól szolgálta azt a célt, amiért vállaltuk, hogy a serdülő korosztály bajnokságában indulunk. “Teher alatt nő a pálma!” Gratulálunk a bátaszéki csapatnak és edzőjüknek!”

Stierné Jankovics Mária