A KSC U16-os csapata szombat kora délután a Csata DSE otthonában kezdte meg a rájátszás küzdelmeit. Harsányi Mária és Kovács Andrea lányai három negyed kiegyenlített játék után végül húsz pontos vereséget szenvedtek.

CSATA DSE/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 70-50 (18-12, 16-16, 16-16, 20-6)
SZEKSZÁRD: Nyári 15/9, Rácz N. 11/3, Hencsik 7, Pomsár 3, Csapó 2. Csere: Kollár 8/6, Ogunson-Bonnyai 2, Szabó 2, Horváth, Kófiás, Rácz Cs., Varga. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

Statisztika

“Szombaton Budapesten játszottuk az első keresztjáték mérkőzésünket a nagyon jó szerkezetű Csatával. Sajnos nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, hiszen 10-2-re elhúzott a hazai csapat. Rossz felfogásban játszottunk, gyengén védekeztünk és pontatlanul támadtunk. Szerencsénk volt, mert a fővárosi csapat is sokat hibázott, így csak hat pontos vezetéssel zárta az első negyedet. A második és a harmadik játékrészben is többször elhúzott a Csata A-csapata, de óriási küzdéssel mindig zárkóztunk, és az utolsó etapot hat pontos hátrányból kezdtük. Sajnos ebben a negyedben teljesen szétestünk: roppant gyengén védekeztünk, sorra adtuk el a labdákat, az időkérések és cserék sem segítettek, így csúnya vereséget szenvedtünk. Még átlagot sem hozott senki. Voltak megvillanások, de utána bosszantó hibákat vétettünk. Sajnos az utolsó negyedben fejben sem voltunk már ott. Harmincnégy eladott labdával nem lehet meccset nyerni, mint ahogy huszonkét támadó lepattanót sem lehet engedni az ellenfélnek. Sokkal összeszedettebben kell játszanunk, és sokkal agresszívebben védekezni, hogy ilyen vereségbe ne szaladjunk bele.
Következő meccsünket 2024. március 3-án a Győrrel játsszuk, addig rengeteget kell javulnunk. A meccsünk után átmentünk Pasarétre a felnőtt csapatunknak szurkolni a Vasas ellen. Örültünk, hogy a negyedik negyed jó játékával ők megnyerték a mérkőzést! Gratulálunk nekik!”

Harsányi Mária

Kép: Hencsik László