Szerdán az Európa-kupa H-csoportjában az Atomerőmű KSC Szekszárd a szlovén Cinkarna Celjét fogadja. A Szekszárd Városi Sportcsarnoknan fél hétkor kezdődő találkozót a DIGI Sport 1 élőben közvetíti.

Önbizalomnövelő győzelmet aratott szombaton az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután Pasaréten a Vasas Akadmémiát 51-88-ra felülmúlta. Nagy szükség volt a jó játékra, hiszen a múlt szerdai Euroliga-selejtező kiesést minél hamarabb feledtetni kellett. Annak ellenére, hogy Djokics Zseljko vezetőedzőnek mindössze egy napja volt rendezni a sorokat (a csapat csak csütörtök este érkezett haza Lille-ből és szombaton már a fővárosban volt jelenése), a lányok szerencsére nagyon motiváltan és energikusan léptek pályára.
A sérült Abby Bishop hiányában több játékpercet kapó Erica McCall volt a siker fő letéteményese, aki 9/10-es mezőnymutatóval dobott 26/3 pontot, leszedett 7 lepattanót, szerzett 4 labdát és még kiosztott 1 blokkot is. Rajta kívül Gereben Lívia (11 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés), Frida Eldebrink (9/3 pont, 3 lepattanó, 6 gólpassz) és Theodoreán Alexandra (10/6 pont, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) tűnt még ki a kék-fehérek közül. A Vasasból a fiatal tehetség, Dombai Réka (16/6 pont, 5 lepattanó, 2 labdaszerzés) volt a legeredményesebb.

Ahogy azt Djokics edző a mérkőzés utáni nyilatkozatában is említette, a KSC a szeptember 28-ai szezonrajt óta igen komoly, heti két meccses terhelés alatt játszik. Ez az elkövetkezendő három hétben (!) tovább folytatódik, hiszen Studer Ágnesék ezen időszak alatt a három Európa-kupa ellenfél (Celje, Ruzomberok, Nimburk) mellett megmérkőznek még a Sopronnal, a Zalaegerszeggel és a Győrrel is. Fontos találkozók jönnek tehát, amelyek a csapat NB1 A-csoportos és Európa-kupa H-csoportbeli helyezését is nagymértékben befolyásolni fogják, így most még a szokásosnál is nagyobb szükség lesz a szurkolók támogatására. Reméljük a hétközi időpont ellenére szerdán sokan kilátogatnak a Szekszárd Városi Sportcsarnokba és hozzásegítik a lányokat az első idei Európa-kupa győzelmükhöz.

A szlovén Cinkarna Celje nem teljesen ismeretlen a szekszárdiak számára, hiszen 2016-ban és 2017-ben is részt vettek a Sió Kupán. Damir Grgic vezetőedző tíz fős kerettel érkezik Magyarországra: az amerikai Rangie Bessard és Chatrice White, illetve Lea Debeljak és Marusa Senicar új nyári igazolás, míg a bosnyák Andjela Delics és Nikolina Delics, a horvát Andrea Maric, továbbá Zala Friskovec, Aleksandra Kroselj és Larisa Ocvirk már az elmúlt szezonban is a Celjét erősítette.

A Celje hazája bajnokságát 4-0-ás mérleggel vezeti, míg az Adria-ligában szintén vereség nélkül, három győzelemmel áll. Előbbiben White (22,0 pont; 7,0 lepattanó; 4,0 gólpassz; 2,0 blokk), Friskovec (11,5 pont; 4,0 gólpassz; 3,3 labdaszerzés) és Bessard (16,0 pont; 6,0 lepattanó), utóbbiban pedig Ocvirk (13, pont; 8,3 lepattanó; 4,0 gólpassz; 3,0 labdaszerzés), White (14,3 pont; 9,0 lepattanó) és Bessard (15,7 pont; 6,3 lepattanó) átlagolja a legjobb statisztikai mutatókat. A szlovének legutóbb szintén szombaton léptek pályára, akkor hazai pályán 65-59-re győzték le a ljubljanai Jezica együttesét.

A szerdai KSC-Celje összecsapás (vezeti: Simon Unsworth (brit), Alexander Eger (osztrák), Zdenko Zubak (szlovák)) 18:30-kor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A találkozót a DIGI Sport 1 18:15-től élőben közvetíti.
Az Európa-kupa H-csoportjának Nymburk-Ruzomberok mérkőzését csütörtökön játsszák.

Videó: Papp Máté