A Ruzomberok elleni vereséget vasárnap a ZTE Női Kosárlabda Klub ellen feledtetheti az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az NB1 A-csoportos bajnokság 6. fordulójának 17 órakor kezdődő találkozójára egyesületünk ingyenes szurkolói buszt indít.

Nem sikerült jól az Atomerőmű KSC Szekszárd számára a hétközi Európa-kupa forduló, miután csütörtökön 65-58-ra alulmaradt az MBK Ruzomberok otthonában. Bár ahogy az előzetesen várható volt, a szlovák fogadtatás nem volt túl szívélyes, a Rózsahegyre elutazó mintegy hatvan szekszárdi szurkoló szerencsére rendben hazaért. A győzelem nem rajtuk múlott, hiszen a mintegy 800 km-es retúr távolság leküzdése mellett végig biztatták a csapatot, Studer Ágnesék azonban sajnos nem tudták ellensúlyozni a hazai együttes harcosságát. Az ismét Abby Bishop nélkül felálló KSC a mérkőzés elejétől fogva folyamatos hátrányban volt, de a látótávolságnyi különbség tartásán kívül ezúttal nem futotta többre, amihez a rossz triplázás (3/23) is nagymértékben hozzájárult. A Szekszárdból egyedül Erica McCall volt igazán dicsérhető, aki 20 ponttal, 12 lepattanóval és 3 dobásblokkolással folytatta idei konzisztens jó teljesítményét.

Noha a csütörtöki vereség miatt még nem kell temetni a nemzetközi kupareményeket (az Európa-kupa csoportkörből még négy mérkőzés van vissza), Djokics Zseljko vezetőedző elsősorban a mutatott játék volt csalódott, illetve amiatt, hogy nem volt olyan vezér, aki a kulcsfontosságú szituációkban a hátára vette volna a csapatot. A zsinórban elszenvedett két vereség, illetve a rövid felkészülési idő (a csapat csütörtök éjjel érkezett haza és vasárnap már utazik Zalaegerszegre) miatt most fejben és fizikálisan is igen gyorsan rendezni kell a sorokat, hiszen a saját közönsége előtt játszó, igen komoly erőkből álló ZTE újabb nagy erőpróbát jelent Bálint Rékáéknak. Reméljük, hogy a klubunk által indított szurkolói busz megtelik, és ebben a nehezebb időszakban újra számos szekszárdi szurkoló fog a csapattal tartani.

A ZTE Női Kosárlabda Klub a tavalyi szezon meglepetéscsapata volt, miután – a rájátszás első körében a DVTK-t búcsúztatva – a negyedik helyen zárta a 2017/2018-as pontvadászatot. A fiatal Gáspár Dávid irányította zalaiaktól a nyáron mindössze két légiós, az amerikai Janeesa “Chucky” Jeffery és a román Elisabeth Pavel, illetve Gorjanácz Ágnes (CEKK), Varga Kamilla (Sopron) és Vincze Virág (BEAC) távozott, míg új igazolásként az amerikai Taneisha Harrison, a holland Janis Ndiba, továbbá Benke Sára (PINKK) és Pusztai Petra (BEAC) érkezett. Az elmúlt évi játékoskeretből most is a kék-fehéreket erősíti Gáspár-Szalay Virág, Hegedűs-Őri Györgyi, Horti Dóra, Jurkó Noémi, Kovács Georgina, Preisinger Boglárka, illetve az osztrák Sigrid Koziar és az amerikai Nadia Parker.

Bár az elmúlt szezonbeli helyezése feljogosította volna, a ZTE idén nem vállalta a nemzetközi kupaszereplést. A honi bajnokságban hat mérkőzés után 4-2-es mérleggel az ötödik helyen állnak (a Sopron elleni találkozójuk a 11. forduló előrehozott összecsapása volt), győzelmeiket a CEKK (85-61), a Győr (63-65), a PINKK (84-76) és az MTK (44-83) ellen jegyezték, míg a DVTK-val (67-50) és a Sopronnal (72-95) szemben fejet kellett hajtaniuk. A zalai játékoskeret igen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, hiszen Koziar (12,0 pont; 5,2 lepattanó; 3,8 gólpassz), Ndiba (10,2 pont; 5,7 lepattanó), Horti (10,0 pont; 5,2 lepattanó), Parker (8,8 pont; 5,7 lepattanó) és Hegedűs-Őri (7,5 pont; 4,2 lepattanó) is jó mutatókkal rendelkezik, de Harrison is 10,0 pontot átlagol.

A ZTE legutóbb múlt szerdán lépett pályára, amikor is nyolc ponttal, 84-76-ra múlták felül a PINKK együttesét. A hazaiaktól Hegedűs-Őri (16 pont, 5 lepattanó, 2 blokk), Parker (12 pont, 6 lepattanó, 3 blokk), Sigrid (7 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) és Gáspár-Szalay Virág (10/3 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés) is legalább 20 VAL-pontot ért el.

A ZTE Női Kosárlabda Klub – Atomerőmű KSC Szekszárd találkozó (vezeti: Tözsér Dénes, Boros Tamás, Minár László) vasárnap 17 órakor kezdődik a zalaegerszegi Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. A mérkőzésre egyesületünk ingyenes szurkolói buszt indít, de az otthon maradó szurkolók a mindiGO Sport jóvoltából online is követhetik az eseményeket. Fontos hír, hogy a korábban meghirdetett 2018. november 1-ei fizetős szolgáltatás indulását a hosszú hétvégére tekintettel az Antenna Hungária Zrt. hét nappal, 2018. november 7-re módosította, így november első hétvégéjén a kosárlabda szeretők továbbra is díjmentesen nézhetik az élő közvetítéseket.
Az NB1 A-csoportos bajnokság 6. fordulójában szombaton BEAC-PEAC (56-83), Sopron-MTK (100-45) és Vasas-Csata (64–68) mérkőzéseket játszottak, vasárnap pedig PINKK-CEKK (17:00) és Győr-DVTK (17:00) találkozókat rendeznek.

Videó: Papp Máté