A Harsányi Mária irányította U16-os KSC szerdán Sopronban vizitált, ahol magabiztos, ötvenhét pontos győzelmet aratott. Folytatás vasárnap hazai pályán a Győr ellen.

SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA – KSC SZEKSZÁRD 46-103 (12-20, 15-35, 11-30, 8-18)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 28/15, RENCZES 26/6, HOLCZ 20, Andi 9/3, Istókovics 4. Csere: Sinka 6, Németh 4, Sámóczi 4, László 2, Bodócs, Tamás-Nagy, Villányi. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Szerdán játszottuk Sopronban a kadett forduló negyedik mérkőzését. Nehezen indult a találkozó, sok hibával játszottunk, de aztán keményítettünk a védekezésünkön és támadásban vagy gyors játékkal, vagy pedig a felállt védelem ellen precízen megjátszva szép kosarakkal oldottuk meg a befejezést. Végig irányítottuk a mérkőzést és minden játékost pályára tudtam küldeni a fiatal, de nagyon küzdő soproni csapat ellen, így fölényes győzelmet arattunk.
Kiemelkedett Miklós Melinda, illetve Renczes és Holcz Rebeka. Miklós Melinda dupla-duplát ért el: 28/15 pont remek százalékkal (69), mellette leszedett 15 lepattanót, kiosztott 6 gólpasszt, adott 2 blokkot, így 44 IBM pontot gyűjtött (a mezőny legjobbja volt). Renczes Rebeka 26/6 dobott pontja mellett kiosztott 10 gólpasszt (evvel ő is dupla-duplát ért el), és kiharcolt 5 faultot, ami 31 IBM pontot ért. Harmadik húzónk ezen a meccsen Holcz Rebeka volt, aki 20 pontja mellé leszedett 7 lepattanót, szerzett 5 labdát és volt 2 blokkolt dobása is, ez 26 IBM pontot ért, no és remekül megfogta az ellenfél legjobb irányító játékosát, Pfeiffer Virágot. Nagyon örülök, hogy minden játékosom hozzá tudott tenni a mérkőzéshez. Nagyon küzdöttünk és remek megoldásokat alkalmaztunk, ami a sikerhez vezetett, de túlértékelni nem szabad, keményen és sokat kell továbbra is dolgozni!”

Harsányi Mária

Kép: Istókovics Anita