Tovább őrzi bajnoki veretlenségét a Harsányi Mária vezette U16-os KSC, miután vasárnap délután hazai pályán harminckét pontos győzelmet aratott a Győr ellen.

“Négy húzóemberem a harmadik tétmeccsét játszotta a héten. Nem jó előjelekkel készültünk a Győr ellen, hiszen Miklós Melinda még a Sopron ellen combsérülést szenvedett (de a Miskolc ellen már vállalta a játékot), Renczes Rebeka vállába pedig csúnyán belement tegnap az egyik miskolci játékos, így ma kétséges volt a játéka. Bevállalta, nagy köszönet érte – és nem csak bevállalta, de szinte félkézzel a mezőny legjobbja volt. 17 pontja mellé leszedett 8 lepattanót, kiharcolt 6 faultot, kiosztott 6 gólpasszt, így 32 IBM pontot ért el, és úgy irányította kis csapatunkat, ahogy megbeszéltük. Másik húzóemberünk ezen a meccsen Holcz Rebeka (18 pont, 10 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 4 gólpassz) volt, aki dupla-duplát elérve 25 IBM pontot ért el, illetve Miklós Melinda, aki ugyan az első félidőben begyűjtött 4 faultot, de 13 pontja mellé leszedett 8 lepattanót és szerzett 7 labdát (24 IBM). Németh Lilinek a 10 lepattanóját kell megemlíteni. Csapat szinten is minden mutatóban jobbak voltunk a fiatal győri csapatnál. Ezzel a mérkőzéssel vége az első körnek, ötből öt győzelmet arattunk, folytatjuk az erőltetett menetet. Gratula a lányoknak!”

KSC SZEKSZÁRD – SZÉCHENYI KA 79-47 (20-13, 32-12, 11-14, 16-8)
SZEKSZÁRD: HOLCZ 18, RENCZES 17, MIKLÓS 13, Andi 11/3, Istókovics 8. Csere: NÉMETH 6, Sinka 6, László, Sámóczi, Villányi. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Az első negyedet sok hibával játszottuk végig, gyenge védekezés és pontatlan támadójáték jellemezte a teljesítményünket. A második negyedben aztán remek védekezéssel és gyors, pontos támadójátékkal állva hagytuk a vendégeket és 52-25-ös állással zártuk az első játékrészt. A harmadik negyedet buktuk, Miklós Melindát ültetnem kellett a fault problémái miatt. Gyengén védekeztünk, támadásban is pontatlanok voltunk. Az utolsó negyedet is irányítottuk, de már nem olyan hatékonyan, mint az első félidőben – így is magabiztos győzelmet arattunk a győri fiatalok ellen.”

Harsányi Mária