A hétvégén Horvátországban és Szerbiában vendégeskedett a Baki Sándor vezette U14-es KSC.

“Február első hétvégéjét egy horvátországi és szerbiai túrával nyitottuk Iványi Dalma felkérésére. A pécsi csapat betegség miatti rengeteg hiányzóval a soraiban nem tudta vállalni a leszervezett meccseit külföldön, így a mi serdülő csapatunkra esett a választása, hogy beugorjunk helyettük. Ezúton is köszönjük a megkeresést! Szombaton a horvát KK Brod, vasárnap a szabadkai NIKA együttesével játszottunk. Mindkét meccset sikerült nyernünk. Vendéglátóink, Kornelija Kvesic és Tomislav Tumbas Loketis közvetlenek és segítőkészek voltak minden téren, nem szenvedtünk hiányt semmiben. Szombat este Szabadkán Tomislav megmutatta, hol lehet kapni a város legfinomabb pljeskavica-ját. Finom vacsorát kaptunk a szerb konyhából. Összességében jól éreztük magunkat és tartalmas hétvégével gazdagodtunk.”

SLAVONSKI KK BROD – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 59-78 (19-23, 18-15, 9-18, 13-22)
SZEKSZÁRD: Bernáth 12, LÁBAS 10, Baka 8, Sámóczi 5, Berekali. Csere: PIUKOVITS 24, Dávid 7, Kovács 4, LÁSZLÓ 4, Lovasi 4, Doszpod, Sebestyén. Edző: Baki Sándor.

“Első félidei gyenge gyorsindítás elleni védekezésünk miatt nem tudtunk ellenfelünktől ellépni. A félidőben rendet tettünk a fejekben és átbeszéltük a védekezést, így a fordulást követően már kijött a két csapat közti különbség. Védekezésben nem kaptunk könnyű kosarakat, a lepattanókat szépen gyűjtögettük mindkét palánk alatt. Szép második félidei játékunkkal miénk lett a győzelem. A meccsen 17 személyi hibánkkal 25 büntetőt adtunk a horvát lányoknak. Ez rengeteg!”

SUBOTICA KK NIKA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 11-114 (0-27, 8-22, 1-38, 2-27)
SZEKSZÁRD: BAKA 14, Sámóczi 12, Lábas 10, Bernáth 7, Berekali 6. Csere: PIUKOVITS 23, Dávid 14, Doszpod 6, László 6, Lovasi 6, Sebestyén 6, Kovács 4. Edző: Baki Sándor.

“A képzetlenebb és csak fiatallal felálló (2006-7-8-as születésűek) szabadkai csapat ellen kemény védekezésünkkel és gólerős támadásunkkal fölényes győzelmet arattunk. Mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez. Visszatérő hiba, hogy 14 személyi hibánkkal 13 büntetőt dobattunk a hazaiakkal, miközben mezőnyben is meg lehetett volna állítani a támadásukat.”

“Külön kiemelném Piukovits Dorka korát meghazudtoló játékát. Gyönyörű védekezése mellett támadásban is jobbnál-jobb megoldásokkal segítette a csapatot mindkét meccsen. Legyen szó pontszerzésről, vagy a társak helyzetbe hozásáról és a csapat játékának okos szervezéséről.”

Baki Sándor