A KSC idén junior és kadett korú játékosokból álló csapattal nevezett a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség amatőr bajnokságába. Harsányi Máriáék a PTE-KPVK tornatermében az utolsó alapszakasz fordulóban fölényes győzelmet arattak a PVSK Ötye ellen.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – PVSK ÖTYE 104-44 (22-10, 29-12, 30-7, 23-15)
SZEKSZÁRD: VISZMEG 19/9, VINCZE 17, Pop 8, Marsai 5/3, Liszkai 4. Csere: RENCZES 11/3, Sinka 9/3, Holcz 8, Istókovics 8, Hanti 7/3, Miklós 6, Andi 2. Edző: Harsányi Mária.

“Csütörtökön játszottuk az NB2-es alapszakasz kilencedik fordulóját a PVSK Ötye ellen a Főiskolán. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, sem a védekezés, sem pedig a támadás nem működött normálisan – rengeteg hibát vétettünk mindkét oldalon. Pedig bontott ötösökkel játszottunk végig, hogy mindenki megfelelő játéklehetőséget kapjon. Hát ma nem sokan éltek vele. A második és a harmadik negyedben már összeszedettebben játszottunk és a jó állóképességünknek köszönhetjük a magabiztos győzelmünket.
Ellenfelünk volt a sokszoros válogatott irányitó Iványi Dalma, aki ezúttal is fiatalokat megszégyenítő módon hajtott, küzdött. Nem ismert elveszett labdát, lehet tőle tanulni! Csapatunkat a mai meccsen (főleg ponterősségével) Viszmeg Míra és Vincze Niki húzta.”

“Az alapszakasznak vége, mivel a PINKK nem hajlandó lejátszani velünk a visszavágót. Így 20-0-ra nyerjük azt a mérkőzést, és az első helyen végezünk 10 meccsből 9 győzelemmel és 1 vereséggel. A folytatásban az első három csapat játszik oda-visszavágós meccset (négy mérkőzés) és az alsóházban ugyanígy. Az ott első helyen végzett csapattal kiegészülve lesz egy két meccses döntő a végén.”

Harsányi Mária

Képek: Dr. Németh Csaba, Hanti Attila