A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az A-csoportban a Baki Sándor edzette U14-es KSC nagyarányú hazai győzelemmel kezdett a Baja ellen.

“A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség a Gemenci Nyuszi Kupa mellett, ami a kenguru (U11) korosztálynak nyújt versenylehetőséget, idén már serdülő (U14) korcsoportos csapatok részére is indított bajnokságot Nagyok Kupája néven. Csapatunkkal a felsőházban indulva a Baja, a Dombóvár, a Paks, a Bonyhád és a Bátaszék együtteseivel játszunk oda-visszavágós rendszerben. Az első fordulóban hazai pályán a bajai lányokat felülmúlva győzelemmel kezdtük a megyei szezont.”

KSC SZEKSZÁRD A – BAJAI NKK 111-33 (23-9, 26-6, 38-4, 24-14)
SZEKSZÁRD: LÁSZLÓ 14, Lovasi 12, GYIMESI 9, Szabó 6, Doszpod 4. Csere: SUBOTIC 23, LÁBAS 16, BAKA 14, Csákvári 9, Ágoston 4, Sarkadi, Vajda. Edző: Baki Sándor.

“Ellenfelünk magasabb játékosokból állt, de fiatalabbak és képzetlenebbek voltak, mint mi. Így mindegyik negyedben a kemény védekezésünkkel sok labdát csentünk el és könnyű kosarakat szereztünk. Legtöbbször jó döntéseket hoztunk és megtaláltuk a megfelelő befejezést is támadásban. Természetesen hibáink is akadtak bőven: a lepattanózás, a passzok és a faultok terén. Ezen a mérkőzésen főleg figyelmetlenségből és fegyelmezetlenségből születtek hibáink, nem technikai képzetlenségből (de ilyenek is akadtak!).
Kiemelendő teljesítményt nyújtott Gyimesi Nóri (9 pont, 8 szerzett labda és 1 eladott), Subotic Milka (23 pont, 3 lepattanó 2 szerzett labda), László Vera (14 pont, 6 lepattanó, 4 szerzett és 2 eladott, 4 gólpassz), Baka Nati (14 pont, 7 szerzett labda, 4 lepattanó), illetve kollektíven az egész csapat dicséretet érdemel. Gratulálok a lányoknak!”

Baki Sándor