A KSC utánpótlás korú játékosokból álló csapata szombat délután Miskolcra utazott, ahol a DVTK U23-as együttese volt az ellenfél. Harsányi Máriáék tartalékosan kiállva végül hét pontos vereséget szenvedtek.

ALUINVENT DVTK MISKOLC U23 – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD II. 66-59 (16-19, 18-15, 14-9, 18-16)
SZEKSZÁRD: ISTÓKOVICS 12, Andi 11/3, Liszkai 6, Hanti 3/3, Haag. Csere: HOLCZ 18/3, Vincze 5, Pop 4/3, Horváth, Sinka. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Szombaton Miskolcon játszottuk az amatőr bajnokság 11. fordulóját a DVTK U23-as csapata ellen. Megint voltak hiányzóink: Miklós Melinda az NB1-s csapattal edz, készül a pécsi meccsre, Renczes Rebeka ismét megsérült, most a combjával van gond, Vincze Niki ujj sérülése után most játszott először, de még érzi a sérült részt, Horváth Dóri fogműtét után szintén most tért vissza, és Pop Anamari is most jelentkezett játékra, aki az ünnepekre hazament Erdélybe. Így vágtunk neki a mostani meccsnek a fizikálisan erős szerkezetű hazaiak ellen.
Az első játékrészt irányítottunk, így három pontos vezetésre tettünk szert. A második negyedben növeltük előnyünket, a tizenhatodik percben már 20-28-ra vezettünk. Ezután védekezési hibáinkból a játékrész végére egyenlített a DVTK (34-34). A harmadik negyed elején a házigazdák két duplával és egy triplával elhúztak hét ponttal (41-34). Az időkérés és a cserék sem segítettek, gyengén dobtuk, főleg a triplákat (4/23) és a védekezésünk sem volt “acélos”. Innen a negyed végéig felváltva estek a kosarak és öt pontos hátrányból kezdtük az utolsó játékrészt (48-43). A negyedik negyed elején egy Holcz triplával és egy Andi duplával feljöttünk két pontra (50-48), de megint bosszantó védekezésbeli hibák következtek, így nyolc ponttal elhúzott a hazai csapat, amiből hetet megtartott a meccs végéig.
A csapatunkat a mai meccsen a 2004-es kadett korú Holcz Rebeka húzta: 18/3 dobott pontja mellé leszedett 8 lepattanót, kiharcolt 5 faultot és volt 1 blokkolt dobása (22 IBM), emellett 7/7 büntetőt is bevágott. Még meg kell említeni Istókovics Adélt is, aki a 12 pontját 86 százalékkal dobta (6/7) és leszedett 7 lepattanót, így összesen 12 IBM pontja lett.
Mindenki küzdött, de nagyon sok hibával játszottunk, rosszul büntetőztünk, elvesztettük a lepattanó csatát is 45-34-re. Ennél jóval több kell a győzelemhez.”

Harsányi Mária

Képek: Hanti Attila