A KSC utánpótlás korú játékosokból álló csapata szombaton a felnőtt mérkőzés után a Szegedi KE-t fogadta a Sportcsarnokban. Harsányi Mária tanítványai remek csapatmunkát bemutatva újra fölényes győzelmet arattak.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD II. – SZEGEDI KOSÁRLABDA EGYLET 89-37 (24-7, 22-8, 24-12, 19-10)
SZEKSZÁRD: HOLCZ 20/3, ANDI 19/12, POP 17/3, HORVÁTH 12, Haag. Csere: Renczes 10/6, Hanti 9/3, Sinka 2, Liszkai, Németh. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Szombaton az NB1-es mérkőzés után játszottuk az amatőr bajnokság tizenhatodik mérkőzését. Felnőtt csapatunk óriásit játszott a jó erőkből álló Csata ellen, nagyon élveztük, amit a lányok produkáltak mind támadásban, mind pedig védekezésben.
Ihletet kapott csapatunk, és minden negyedet nyerve, magabiztos győzelmet arattunk a Szeged ellen. Csapatként játszva, mindenki kivette a részét a győzelemből. 19 gólpasszt kiosztva, jó védekezésünkkel az ellenfelet 40 eladott labdára kényszerítettük, melyből sok ziccert dobtunk. A védekezés váltásaink is jól működtek, és a cserék sem törték meg a lendületet. Ezek a meccsek már a junior döntőre való felkészülést segítik elő. Ebbe a csapatba várjuk vissza az NB1-es meccsen ma is nagyot alkotó Miklós Melindát (óriási gratuláció neki!) és az ujj-sérüléséből lábadozó Vincze Nikit.
Ezen a meccsen több jó teljesítmény is volt. Holcz Rebeka 20/3 pontja mellé leszedett 4 lepattanót, kiharcolt 4 faultot, szerzett 6 labdát és volt 1 gólpassza, ez 25 IBM pontot ért. Andi Hannának a 19/12 pontját kell kiemelni, amit a mezőnyből 70 százelékkal dobott (22 IBM). Pop Anamari 17/3 pontja mellé leszedett 4 lepattanót, kiosztott 8 gólpasszt (20 IBM). Horváth Dóri 12 pontja mellé leszedett 12 lepattanót (ezzel dupla-duplát ért el) (19 IBM), de minden játékosom tette a dolgát, csapatként küzdve alakult ki a végeredmény.”

Harsányi Mária

Képek: Jantner Zsolt