Az U16-os KSC az év utolsó bajnoki mérkőzésén Kőbányára utazott a Zsíros Akadémia otthonába. Harsányi Máriék tartalékos csapattal ezúttal sajnos sima vereséget szenvedtek.

ZSÍROS AKADÉMIA KŐBÁNYA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 77-53 (32-14, 17-14, 10-13, 18-12)
SZEKSZÁRD: BÁRÁNYOS 16, Horog 6, Wolf 6, Dávid 4, Csákvári 2. Csere: Berekali 15/9, Nyári 4, Baka. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Kedden Budapesten játszottunk a Zsíros Akadémiával a sokszoros válogatott, Európa bajnok Zsíros Tiborról elnevezett csarnokban. Sajnos a várakozásnak megfelelőn sima vereséget szenvedtünk a jobb játékerőkből álló hazaiaktól. Minden mutatóban sokkal jobbak voltak. A 37 eladott labda eszméletlenül sok, meccset nyerni vele lehetetlen.
Már az első negyedben eldőlt a mérkőzés, tizennyolc pontos vezetésre tettek szert a hazaiak (32-14). Roppant gyengén védekeztünk, sem egy-egyben, sem csapatként nem funkcionáltunk. Sorra adtuk el a labdákat, támadásban pedig szinte csak rossz döntést hoztunk, és gyenge százalékkal dobtunk. A második játékrészben kicsit jobban védekeztünk, és támadásban is pontosabbak voltunk, de így is tovább növelte előnyét a fővárosi csapat (49-28-ra vezettek a félidőben). A harmadik negyedet megnyertük három ponttal, kicsit faragva hátrányunkból, de mindkét csapat sok hibával játszott ebben a játékrészben. A negyedik negyedben is a fővárosiak irányítottak, és magabiztosan nyerték a mérkőzést.
Ezúttal csak Bárányos Flórát lehet kiemelni, aki 16 dobott pontja mellé leszedett 11 lepattanót (dupla-duplát), és volt 8 kiharcolt faultja, ez összesen 16 IBM pontot ért. Sajnos a többiek mélyen tudásuk alatt teljesítettek. Rengeteg munkára van szükség az előre lépéshez, no és a húzóemberek visszatérése jelenthet változást!
2021. január 6-án a bajnokesélyes Vasassal folytatjuk itthon az alapszakaszt.”

Harsányi Mária

Kép: Éberling Klára