A klubunk által 2011-ben életre hívott U11 megyebajnokság – a KSC társrendezésében – a koronavírus-világjárvány ellenére idén is megrendezésre kerül. 2021. március 20-21-én a Szekszárd Városi Sportcsarnokban öt KSC-s csapat lépett pályára.

A-csoport:

KSC FÜRGE RÓKÁK – GYKSE BIKÁK 48-47 (10-13, 14-12, 11-15, 13-7)
KSC Fürge Rókák: Szabó 18, Pozsonyi 17, Untermüller 7, Véhman 3, Martos 1, Mick-Szabó 1, Szegedi 1, Makovics M., Makovics N., Tamási. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Stierné Jankovics Mária (KSC Fürge Rókák): “A KSC Fürge Rókák a kupa legerősebb, A-csoportjában mérkőzött a GYKSE Szekszárd A- (Bikák) és B- (Titánok) csapatai ellen. Az első mérkőzést nagyon álmosan kezdtük. Szokatlan volt a nagy palánkra akasztott kis palánkon lévő gyűrű megtalálása is. A fiúk sorra belepiszkáltak a labdavezetésünkbe, kiütötték és kikapták a kezünkből a labdát. A félidőben bedobott hat büntető aztán meghozta az önbizalmunkat. A két négyes megcserélésével a figyelem felébresztése volt a célom, ami sikerült. A Pozsonyi, Szabó, Untermüller hármasnak köszönhetően beindult a pontgyártás, Makovics Nóri pedig harcos védekezéssel igyekezett kivenni a részét a munkából. Mindenki nagyon igyekezett, koncentrált, ahogy bírt. Átvettük a vezetést, és szárnyaltunk. A negyedik negyed felénél még öt ponttal vezettünk 47-42-re, azután sikerült a végjátékban megnehezíteni a saját helyzetünket.”

BAJAI NKK – GYKSE TITÁNOK 30-38 (9-7, 8-15, 6-10, 7-6)

GYKSE TITÁNOK – KSC FÜRGE RÓKÁK 15-44 (6-10, 5-20, 2-9, 2-5)
KSC Fürge Rókák: Untermüller 12, Makovics N. 10, Pozsonyi 9, Szabó 8, Tamási 2, Makovics M. 1, Martos 1, Szegedi 1, Mick-Szabó, Véhman. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Stierné Jankovics Mária (KSC Fürge Rókák): “Egy nagyon fáradt és kicsit fiatalabb csapat ellen léptünk pályára, ugyanis a fiúk dupláztak, mert nagy bravúrral legyőzték a Bajai NKK A-csapatát. Miután a mumus GYKSE A-csapatát sikerült legyőzni, a lányok az első félidőben hatalmas lendülettel rohanták le az ellenfelüket, ami aztán a második félidőre kissé alábbhagyott. Nagyon büszke vagyok a csapatra, nagy dolog ez a két győzelem még akkor is, ha a GYKSE-s együttesek a járványhelyzet miatt meglehetősen tartalékosan tudtak kiállni. Dolgozunk tovább!”

GYKSE BIKÁK – BAJAI NKK 52-21 (14-4, 18-7, 9-2, 11-8)

Végeredmény:
1. KSC Fürge Rókák
2. GYKSE Titánok
3. GYKSE Bikák
4. Bajai NKK

B-csoport:

BAJAI NKK/B – MOHÁCSI TORNA EGYLET 1888 35-18 (9-0, 8-15, 8-2, 10-1)

MOHÁCSI TORNA EGYLET 1888 – BAJAI BÁCSKA FKE 23-46 (2-10, 11-14, 9-11, 1-11)

BAJAI BÁCSKA FKE – BAJAI NKK/B 52-33 (13-4, 22-13, 2-8, 15-8)

Végeredmény:
1. Bajai Bácska FKE
2. Bajai NKK/B
3. Mohácsi Torna Egylet 1888

C-csoport:

KSC BAKA GIDÁK – ATOMERŐMŰ SE ATOM MANÓK 53-37 (13-7, 24-7, 4-17, 12-6)
KSC Baka Gidák: Beke 15, Mekl-Kovács 11, Untermüller 7, Czövek 6, Dulai 6, Daradics 2, Koltai-Kiss 2, Csötönyi 1, Fajszi 1, Fricsi 1, Steiner 1, Mikóczi. Edző: Fekete Eszter, Varga-Lehőcz Szilvia.
Fekete Eszter (KSC Baka Gidák): “Koncentráltan kezdtük a mérkőzést. A lányok kicsit tartottak a fiúktól, akik sokszor gyorsabbak voltak nálunk. Védekezésben néha lemaradtunk rólunk, de pont erősen támadtunk. A második negyedben sikerült meglépnünk ellenfelünktől, és kellett is ez az előny, mert a harmadik játékrészben alig tudtunk pontot szerezni. Ezt kell majd megbeszéljük, és ebből lehet tanulni! Mindenki végig küzdött, és csapatjátékkal győztünk! Egy küzdelmes mérkőzésen értékes sikert arattunk! Mindenkire, az egész csapatra nagyon büszke vagyok!”

BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK – KSC BABITS LURKÓK 25-30 (4-6, 8-9, 2-7, 11-8)
KSC Babits Lurkók: Bartos 10, Farner 5, Kitanics 5, Nagy 5, Bence 2, Békefi-Barabás 2, Kovács 1, Eppel, Finta, Ill. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Csernusné Kiss Edit (KSC Babits Lurkók): “Végig kiegyenlített volt a küzdelem a két csapat között. Lurkócskáink a támadások és a védekezés során is igyekeztek helytállni. A harmadik negyedben sikerült egy kis előnyre szert tennünk, és ezt megőrizni az utolsó negyedben, így megnyernünk a mérkőzést. Szép küzdelem volt, csak így tovább Lurkócskák!”

KSC BABITS LURKÓK – KSC BAKA GIDÁK 28-47 (0-16, 16-8, 6-10, 6-13)
KSC Babits Lurkók: Nagy 9, Bartos 8, Ill 3, Farner 2, Kitanics 2, Bence 1, Békefi-Barabás 1, Eppel 1, Finta 1, Kovács. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
KSC Baka Gidák: Untermüller 16, Beke 10, Czövek 6, Mekl-Kovács 4, Steiner 4, Fajszi 3, Koltai-Kiss 2, Csötönyi 1, Fricsi 1, Daradics, Dulai, Mikóczi. Edző: Fekete Eszter, Varga-Lehőcz Szilvia.
Csernusné Kiss Edit (KSC Babits Lurkók): “Kissé fáradtan és megilletődve léptünk pályára a gyors iramot diktáló KSC Baka Gidák ellen. Ezért már az első negyedben sikerült jelentős előnyre szert tenniük. A második negyedben felvettük velük a versenyt támadásaink és védekezésünk során is, de a pontkülönbséget már nem tudtuk ledolgozni. A lányok a mérkőzés utolsó percéig küzdöttek, sokat tanultunk a találkozó során. Büszkék vagyunk rátok!”
Fekete Eszter (KSC Baka Gidák): “A hozzánk hasonlóan győzelemmel kezdő Babits Lurkók ellen léptünk pályára. Koncentráltan kezdtünk ezen a mérkőzésen is, aminek nagyon örültem. Az első negyedben extra védekezésünknek köszönthetően nem kaptunk pontot. A második játékrészben ellenfelünk feljavult, a mi védekezésünk visszaesett, de végig hajtottunk. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, sikerült az első negyedben megszerzett előnyüket megtartani, és egy jó játékkal sikert aratni! Gratulálok a lányaimnak, és nagyon büszke vagyok rájuk! Hajrá Baka Gidák!”

ATOMERŐMŰ SE ATOM MANÓK – BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK 57-29 (21-6, 10-14, 12-4, 14-5)

Végeredmény:
1. KSC Baka Gidák
2. KSC Babits Lurkók
3. Atomerőmű SE Atom Manók
4. Bátaszéki Oroszlánok

D-csoport:

GYKSE BABITS MANÓK – KSC ZOMBASKET 8-35 (0-14, 5-11, 2-8, 1-2)
GYKSE Babits Manók: Gresa 2, Heimann 2, Sarudi 2, Rádi-Aszódy 1, Soós 1, Jorga, Koch, Meixner, Sefcsik, Topánka, Tusa. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
KSC Zombasket: Häckl 17, Misóczki M. 7, Wirth E. 4, Mátron 3, Szekeres 3, Fazekas 1, László, Mőszmer, Stoll, Wirth S. Edző: Domokos Bence.
Csernusné Kiss Edit (GYKSE Babits Manók): “Kezdő kis Manócskáink nagy lelkesedéssel és küzdeni akarással léptek pályára. Mivel eddig még nem nagyon volt lehetőségük meccset játszani, ezért most tanuljuk a támadás és védekezés “fortélyait”. Végig harcoltak, igyekeztek szoros emberfogással megállítani a tapasztaltabb KSC Zombasket csapatát, akiknek sikerült megnyerni a mérkőzést.”
Domokos Bence (KSC Zombasket): “A Nyuszi Kupa második fordulója előtt minket is elértek a korlátozások, így két hétre bezárt a csarnokunk. Első mérkőzésünket a GYKSE Babits Manók csapata ellen játszottuk. A gyerekek lelkesedésén nem látszott meg, hogy kimaradtak a forduló előtti edzések, a dobásaink eredményességén viszont igen. Ezt magassági fölényünknek köszönhetően a támadó lepattanók szedésével kompenzálni tudtuk. Az első mérkőzést a 2012-es születésű Häckl Lotti vezetésével és 17 dobott pontjával sikerült megnyerjük. Ugyancsak pozitívuma az első meccsnek az első osztályos Márton Viola, aki hibátlan büntetődobásaival járult hozzá a csapat sikeréhez. Dicséret illeti továbbá a csapat minden tagját, szépen játszottunk. Gratulálok az ellenfél csapatának, a Babits Manóknak, Józsinak és Editnek!”

KSC ZOMBASKET – KSC GYAXI MAXI 14-38 (0-4, 8-14, 2-8, 4-12)
KSC Zombasket: Misóczki M. 5, Szekeres 5, Häckl 1, Mőszmer 1, Stoll 1, Wirth S. 1, Fazekas, László, Márton, Wirth E. Edző: Domokos Bence.
KSC Gyaxi Maxi: Doszpod 13, Szabó P. 9, Bognár 5, Hoffmann 5, Haász 2, Balogh 1, Csiki 1, Dömötör 1, Szabó V. 1, Smid, Tóth, Végh. Edző: Horváth Vivien, Szabóné Kovács Andrea.
Domokos Bence (KSC Zombasket): “Az első meccsen még elbírtuk a csapat egy meghatározó tagja, Misóczki Nóra hiányát, második meccsünkön már nem. A KSC Gyaxi Maxik ellen nagyon megilletődve kezdtünk, megijedtünk a magas lányoktól. Talán a fáradtság is közrejátszott, hogy nem tudtuk felvenni a versenyt az ellenféllel. A helyzeteink megvoltak, hogy szorosabb mecset játszunk, ám ezek most kimaradtak. Szeretném kiemelni csapatomból az egyaránt 2013-as születésű Stoll Fannit és Wirth Elenát, akik bátor játékukkal és jó labdavezetéseikkel abszolút bizakodásra adhatnak okot a következő évekre nézve. Szekeres Lucát is megdicsérném, aki most nyújtotta eddigi legjobb teljesítményét, fontos pontokat szerzett a csapatnak. Edzéseken is nagyon keményen és szorgalmasan dolgoznak, előbb utóbb ez pontokban is meg fog mutatkozni. Összességében büszke vagyok a csapatomra, úgy gondolom, hogy nagyot küzdöttünk, mindenki jól teljesített magához képest. Gratulálok Vivinek és a csapatának, szépen játszottak! Mi lelkesen dolgozunk tovább, legközelebb talán sikerül borsot törni az orruk alá!”
Horváth Vivien (KSC Gyaxi Maxi): “A Nyuszi Kupa második fordulójára 2021. március 20-án került sor. Az első mérkőzést a KSC Zombasket csapatával játszottuk. Bátran, határozottan játszottak a gyerekek, külön örülök, hogy az előző fordulóban félénkebb kis játékosok, akik nem mertek még játszani, most mind pályára léptek. Jól alkalmazták azokat a dolgokat, amiket edzéseken sokat gyakoroltunk, így sikerült minden negyedben felülkerekednünk ellenfelünkön.”

KSC GYAXI MAXI – GYKSE BABITS MANÓK 43-10 (10-0, 13-8, 12-2, 8-0)
KSC Gyaxi Maxi: Balogh 12, Doszpod 10, Hoffmann 6, Bognár 5, Szabó P. 4, Szabó V. 3, Csiki 1, Haász 1, Tóth 1, Dömötör, Smid, Végh. Edző: Horváth Vivien, Szabóné Kovács Andrea.
GYKSE Babits Manók: Soós 3, Gresa 1, Heimann 1, Jorga 1, Rádi-Aszódy 1, Sarudi 1, Sefcsik 1, Topánka 1, Koch, Meixner, Tusa. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Horváth Vivien (KSC Gyaxi Maxi): “Második mérkőzésünkön a Babits Manók csapatával mérkőztünk meg. Ellenfelünk játékosai fiatalabbak voltak, ezért nálunk is több lehetőséget kaptak a fiatalabb játékosok, amivel nagy örömömre boldogan éltek is. Bátran érvényesítettük a pályán akaratunkat, ezért sikerült egy nagyobb arányú győzelmet aratnunk. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, így tovább! Hajrá Gyakszi Maxik!”
Csernusné Kiss Edit (GYKSE Babits Manók): “A játék szinte pontszerzés nélkül zajlott részünkről, mégis sokat tanultunk a mérkőzés folyamán. A gyerekek a védekezés során igyekeztek végig az emberük mellett maradni, és megakadályozni az ellenfél pontszerzését. Ez sajnos nem nagyon sikerült, a magassági fölényben lévő KSC Gyaxi Maxi győzelmet aratott. A Manócskákat a büntető dobások sikere némileg kárpótolta a meccs kosarainak elmaradása miatt. Mindkét mérkőzés alatt sokat tanultak a gyerekek, és lelkesen küzdöttek azért, hogy kosarat szerezzenek, sikeresen védekezzenek! Csak így tovább Manócskák, büszkék vagyunk Rátok!”

1. KSC Gyaxi Maxi
2. KSC Zombasket
3. GYKSE Babits Manók