A KSC U11-es csapata vasárnap délelőtt Pécsre, a Nemzeti Kosárlabda Akadémiához látogatott. Stierné Jankovics Máriáék nagyszerű, 43-59-es idegenbeli győzelmet arattak a pécsi lányok ellen.

“A hetedik fordulóban nagyon sok mérkőzés elmarad. Az online oktatás bevezetése után sok csapatnál megszűnt az edzés lehetőség, vagy betegségek miatt léptek vissza a fordulón való részvételtől. Így volt ez a mi csoportunkban is. Sajnos a dombóvári U11-es csapat nem tudott részt venni a tornán. Egy mérkőzésre utaztunk Pécsre, hogy visszavágjunk az NKA Pécs lány A-csapatának a két fordulóval ezelőtt elszenvedett vereségért.”

NKA PÉCS LEÁNY – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 43-59 (14-8, 14-17, 12-8, 3-26)
Szekszárd: POZSONYI 26, SZABÓ 13, UNTERMÜLLER 8, MAKOVICS 4, Beke 3, Farner 2, Eppel 1, Kitanics 1, Szegedi 1, Bartos, Finta, Tam. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“És sikerült! Döcögősen indult a mérkőzés, a nagy izgalomnak köszönhetően mindkét oldalon sok helyzet kimaradt. A második negyedet sikerült a büntetőkkel megnyerni. Dicséret a kislányoknak, nagyon jól koncentráltak, és hét büntetőt is sikerült bedobnunk félidőben. A harmadik negyedet még elveszítettük, mivel a pécsi lányok szoros védekezése kivette a ritmusból a kosárra törő játékosainkat. Türelmetlenül és idegesen játszottunk, a kosárra dobásaink “hajigálósra” sikeredtek. A negyedik játékrészben viszont rekord gyorsasággal húztunk el. Pozsonyi Kíra 20 pontot süllyesztett ebben a negyedben a pécsi lányok hálójába, rengeteg labdaszerzés és több gólpassz is odakerülhetett a neve mellé, mert szó szerint “kifulladásig” dolgozott. Nagyon érett és mutatós játékot láthattunk tőle.
Nagyon örültünk, hogy sikerült a visszavágás, hiszen ezért is mentünk. Még egy forduló van vissza, és a nyolcadikban valószínű újra játszunk majd egymás ellen. Gratulálok a lányoknak! Dolgozunk tovább!”

Stierné Jankovics Mária