A KSC U14-es csapata kedden barátságos mérkőzésen fogadta a GYKSE együttesét. Baki Sándorék ezúttal nem tudták megszorítani a fiúkat.

“Kedden felkészülési mérkőzésen fogadtuk a GyKSE serdülő csapatát. Ezúttal sajnos gyenge játékot mutattunk be, és nem sikerült szoros meccset kiharcolnunk. Nagyon pontatlanul dobtunk mezőnyből és büntetőből, rengeteg labdát adtunk el, így nagyarányú vereségbe szaladtunk bele.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – ATOMERŐMŰ-GYKSE 44-76 (9-27, 12-13, 14-13, 9-23)
SZEKSZÁRD: Hencsik 10, Léhmann 2, Mester 4, Pál 4, Rácz. Csere: Vajda 10, Gyimesi 4, Kollár 4, Wigand 4, Kófiás 2. Edző: Baki Sándor.

“Az első és az utolsó negyed értékelhetetlen játéka nagyon elkeserítő volt számunkra. Az első játékrészben a támadásban bemutatott hibáinkból kaptuk a könnyű kosarakat, ellenfelünk nagyon lendületesen játszott, és gyorsan fejezték be akcióikat. Tíz eladott labdával zártuk az etapot, amikből rendre kosarat kaptunk, így ki is alakult a közel húsz pontos különbség. Támadójátékunk erőlködős egy-egyekre épült, ami nem vezetett eredményre, csapatjátékot csak nagyítóval lehetett felfedezni. Az utolsó negyedben a fiúk már a leütés nélküli játékot gyakorolták edzőjük kérésére, sajnos ezt sem sikerült megoldanunk védekezésben. Nyomoztuk a labdát és az emberünket, mindig egy ütemmel lemaradva vagy később reagálva. Rendre befutásokból kaptuk a kosarakat a rossz helyezkedésünk miatt. A két középső játékrészben sikerült egál meccset játszani. Kevés kosár esett mindkét oldalon, csúnya volt a játék, rengeteg hibával tarkítva, az eladott labdákban felnőttek mellénk a fiúk. Ehhez kellet a keményebb, okosabb védekezés részünkről, így nem tudtak rohanni és könnyű pontokat szerezni.
Sok mindenben nem kell keresni a nagyarányú vereség okát, két fő statisztikai mutatóban kiütközik. Az első a pocsék dobószázalékunk, nyolcvanegy kísérletből tizenkilencet sikerült értékesíteni mezőnyből (23 %) és tizenhat kísérletből csak hat büntetőt dobtunk be (38 %). Sokszor eljutottunk a gyűrűig, de a befejezésnél már nem koncentráltunk eléggé, és sora kimaradtak a jó dobóhelyzetek. Ezekhez a megfelelő dobáskiválasztásokhoz jöttek az elkapkodott vagy védőről eleresztett ziccerek, tempók és hármasok, amik rossz helyzetek voltak, és nem is lett belőlük kosár. A kiharcolt faultok után sem tudtunk élni a lehetőséggel, hogy a büntetődobásokból hozzuk a pontocskákat. A másik dolog az egészen döbbenetes negyvenkilenc (!) eladott labda. Volt, amit a védők kényszerítettek ki jó védekezéssel, de a többség a saját fegyelmezetlenségünknek és figyelmetlenségünknek volt köszönhető. Elsősorban a pontatlan passzainkból és a puhány, figyelmetlen labdavezetésből születtek az eladott labdák, de akadt nem is egy lépéshibánk. Dolgozunk tovább, hogy előrébb lépjünk! Köszönjük a játékot a fiúknak! Gratulálok a csapatoknak!”

Baki Sándor