Kedden este a címvédő orosz Jekatyerinburgot fogadjuk az Euroligában – a találkozó előtti nap Cyesha Goree-val, csapatunk amerikai-magyar erőcsatárával beszélgettünk.

Valószínűleg a világ legjobb klubcsapatával, az előző évben győztes orosz Jekatyerinburggal játszotok az 5. fordulóban, azaz nyomás nem lesz rajtatok kedd este. Te mit gondolsz erről?

Semmiféle nyomásnak nem kellene lenni, amikor valaki azt teheti, amit imád. Engem speciel az sem érdekel, ha a legjobb, vagy ha a legrosszabb csapata ellen játszunk. A saját játékunkat fogjuk játszani és most is megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy győzzünk.

Mennyire vagy csalódott a moszkvai vereség miatt, hiszen nagyon közel voltatok az első győzelmetekhez?

Mindig rossz úgy kikapni, hogy volt sanszod győzni, de én nem vagyok csalódott, mert a kosárlabda ettől szép játék. Sosem lehet előre tudni, mi fog történni, ezért sem szabad félvállról venni egy meccset sem.

Tudjátok élvezni az Euroliga-szereplést úgy is, hogy idáig még nem sikerült nyerni?

A legerősebb kupasorozatban való részvételt élvezni kell, mert a világ legjobb játékosai ellen játszhatunk. Én őszintén azt gondolom, hogy ezek a mérkőzések sokat segítenek abban, hogy mentálisan és fizikálisan is erősebbek, magabiztosabbak legyünk. És ez már érződik a bajnokikon, az eredményeinken az NB I-ben is.

We got to enjoy the journey

On Tuesday evening, we entertain last season’s winner, Russian giants UMMC Ekaterinburg in the 5th round of Euroleague. We caught up with Cyesha Goree, our American-Hungarian power forward, at the eve of the match.

Probably the world’s best team comes next, does that takes the pressure off you?

There is never any pressure when you are doing what you love. I don’t care if we are playing the world’s best team or the world’s worst team. We are still going to play our basketball the best we can and play to win.

How disappointed are you after you came so close to winning the first game in Moscow?

Losing a game that was very possible to win is never okay, but I’m not disappointed, that’s the beauty of basketball. You never know what’s going to happen, that is why you can never get too comfortable.

Can you enjoy the Euroleague-journey even that the team has no win so far?

Yes, the journey is definitely one to enjoy, we get to play against some of the best players in the world and I honestly think it’s helping us become more physical and confident. Which is showing great results in our Hungarian championship games.