Az U16-os KSC vasárnap délben a Garay János Gimnázium tornatermében látta vendégül a Vasas Akadémia A-csapatát. Bár Baki Sándor lányai három játékrészben is jól tartották magukat, a fővárosiak végül eredményes második negyedüknek köszönhetően magabiztos győzelmet arattak.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – VASAS AKADÉMIA/A 58-93 (18-20, 11-29, 14-22, 15-22)
SZEKSZÁRD: CSÁKVÁRI 17, BAKA 13/6, Nyári 11/3, Szabó 2, Rácz. Csere: VAJDA 12, Hencsik 3, Léhmann, Szücs. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“Ellenfelünk nagyon enerváltan és pontatlanul kezdte a mérkőzést, így az első negyed nagy részében mi jártunk előrébb egy-két ponttal. Ellépni azonban nem sikerült tőlük, mert mi is sokat hibáztunk. Hat faultot ütöttünk ebben a tíz percben, amivel nem is lenne baj, viszont ebből tizenegy büntetőt dobott, és nyolcat értékesített is a Vasas. A második etapban végig letámadtak a pasarétiek, ami miatt sok labdát eladtunk, és könnyű kosarakat kaptunk. A két időkérés sem törte meg a budaiak ritmusát, úgyhogy ebben a negyedben csúnyán alulmaradtunk. A második félidőben már egyre többször sikerült a letámadás ellen türelmesen áthoznunk a labdát, és szép helyzeteket kialakítanunk. Csak nagyon pontatlanul dobtunk, a magassági fölényben levő vendégek pedig rendre leszedték a védőlepattanót, amikből sikeresen indították támadásaikat. A roppant gyenge második negyedünk miatt nagyarányú vereség lett a vége. A csapatot dicséret illeti a küzdésért, és azért, mert harminc percen keresztül, a körülményeket figyelembe véve (nyolc játékra alkalmas játékos, ebből egy fő hat perc játék után kiütötte magát, illetve a maradék hétből négy fő serdülő) ellenfelei tudtunk lenni a budapesti lányoknak.
Csákvári Viktória (17 pont, 12 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 21 IBM), Baka Natália (13 pont, 2/3 tripla, 7 lepattanó, 4 szerzett labda, 14 IBM) és Vajda Jázmin (12 pont, 5 lepattanó, 8 IBM) teljesítménye kiemelhető csapatunkból. Az ilyen mérkőzésekből nagyon sokat lehet tanulni és fejlődni, főleg a fiatalabbaknak. Gratulálok ellenfelünknek!”

Baki Sándor

Képek: Hencsik László