A Fenerbahce ellen 19 pontot szerző hátvédünkkel a törökökről, a sérüléséről és a közelgő két kulcsmérkőzésről beszélgettünk.

Mit gondolsz a Fenerbahce elleni idegenbeli meccsről, amit végül 91–71-re megnyertek a törökök?

Szerintem helytálltunk, hiszen egy igen kitűnő csapattal játszottunk, és az első félidőben jól tartottuk magunkat, főleg védekezésben sikerült az, amit elterveztünk. Visszatekintve, jó meccset tudtunk játszani, és ez biztos hogy jót tett a csapatunknak is, főleg a következő rangadó előtt.

Jól játszottál, Euroliga-szezoncsúcsot érő 19 pontot dobtál, mit gondolsz saját teljesítményedről?

Nem nagyzolásból mondom, de képes vagyok erre minden meccsen, ha jól sikerül fókuszálnom a legkisebb dolgokra is. Persze, sosem lehetek teljesen elégedett magammal, mindig van mit javítani. De van annyi önbizalmam, ismerem magam annyira, hogy tudjam, jó úton járok én is, és a csapat is.

Egyetértesz azzal, hogy a Fener az idei első számú aranyvárományos a sorozatban?

Teljesen, elég csak ránézni a keretükre, mennyi tehetséges és sikeres játékos játszik a csapatukban.  Kihagytál pár meccset az előző hetekben, mi volt ennek az oka és most hogy vagy?

A könyökömre kaptam egy ütést Lengyelországban, a Polkowice elleni meccsen, de már majdnem teljesen meggyógyult. Úgy érzem, innentől ez nem lesz probléma, és ismét bevethető leszek minden találkozón. Úgy 80-90 százalékos állapotban vagyok.

Két fontos rangadó következik, a DVTK elleni bajnoki vasárnap és szerdán a spanyol Valencia érkezik, szintén Szekszárdra. Mit vársz ezektől a csatáktól?

A DVTK ellen muszáj nyernünk, ez egy ki-ki meccs a bajnokságban, ahol a helyezésen kívül a presztízs miatt is szeretnék győzni. Persze szeretnénk nyerni a Valencia ellen is, s szerintem van keresnivalónk, főleg, ha csapatjátékunk (főleg a védekezésünk) a kívánt szinten működik.

Mennyire vagy elégedett a szezonnal eddig? Szerinted van esélye a csapatnak az első négy helyen végezni az Euroliga-csoportjában és bejutni a negyeddöntőbe?

Mint mondtam, sosem lehetünk elégedettek, éhezni kell a sikerre. Sajnos volt egy-két alkalom, amikor kicsúszott a kezünkből a győzelem, de úgy gondolom, hogy odaérhetünk még a rájátszásba is az Euroligában. Ez a csapat sokra képes, és be is fogjuk bizonyítani. Hiszek a csapattársaimban, hiszek az összetartásunkban, és tudom, hogy mindenki átérzi: mi akarunk a legjobbak lenni.

Sydney Wallace: big matches in sight

 

We chatted with our American guard, whom scored 19 points against Fenerbahce, about the game at Istanbul, her injury and the key matches that are coming up in the next couple days.

 

How was the trip to Istanbul? The team played a solid match againts the Turkish giants – what are your thoughts on the game?

I guess we put on a real good fight against a really strong team, especially in the first half, when our defence was working well. It was a tough match which gave us confidence for of the next, crucial game.

You played well, scored a season high 19 points (EL) – how would you rate your performance?

It is not that I am overconfident or snooty, but I can do that in every game if my focus is pinpoint sharp. Obviously I cannot be totally satisfied with my performance, there are always room for approval, but I have enough confidence and belief in myself that I surely know I am in the right path, so as the team.

Do you agree that Fener is the favourite in the Euroleague this year?

Totally, just look at their roster, the quality, the talent and the expeirence they have is amazing.

You missed a couple of matches in December and January – what was the reason and are you ok now? 

I got a knock on my elbow at Polkowice, that was the reason, but now I am almost fully ok, I guess around 80-90 percent. I think that is not gonna cause a problem in the future, I will be ready to play!

Big matches coming up, first DVTK on Sunday then Valencia in the Euroleague. What do you expect from those games?

The DVTK-match is a must win – not just because of the team«s position but for the prestige also. We would like to beat Valencia too, that is not a question, and I believe we have a chance if our defence works on the level we would want.

Are you satisfied with the season so far? Do you think we still have a chance to make it to the top four and qualify for the playoffs in the Euroleague?

As I said earlier, we could never be satisfied with ourself, we got to have a hunger for success. Unfortunately a couple wins slipped out of our hands, still, we have a chance for the playoffs in the Euroleague. This team can achieve a lot and we will prove it! I believe in my teammates, in our unity and I know, everybody feels the same and wants the same at the club!