A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az A-csoportban a Harsányi Mária és Szabóné Kovács Andrea dirigálta U14-es KSC szerda délután a Mohácsi TE otthonában vizitált, ahol magabiztos, 54-89 arányú győzelmet aratott.

MOHÁCSI TE 1888/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD/A 54-89 (14-19, 7-30, 9-28, 24-12)
SZEKSZÁRD: HENCSIK 25/3, Csapó 6, Schiefer 6, Szabó 4, Varga. Csere: KÓFIÁS 16, KOLLÁR 14, POMSÁR 14, Horváth 2, Makovics 2, Kovács, Rácz. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“A Nagyok Kupája negyedik mérkőzését Mohácson, a helyi fiú csapat ellen játszottuk. A két középső negyedben játszottunk jól, amikor jól védekeztünk, a támadásainkat pedig lendületből és precízen játszottuk végig. Az első játékrészben ugyanakkor pontatlanok voltunk és gyengén védekeztünk. Bár sokat cseréltem, de a negyedik etapban hibát-hibára halmoztunk mind támadásban, mind pedig védekezésben, így 24-12-re buktuk ezt a negyedet. Nagyon sok pontot kaptunk, gyengén védekeztünk egy-egyben, nem segítettünk egymásnak, és támadásban is pontatlanok voltunk ebben a játékrészben. Végül azért magabiztos győzelmet arattunk. A hétvégi serdülő fordulóra sok mindenben előre kell lépnünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk a jó játékerőt képviselő csapatok ellen.
A megyebajnokságban a további lebonyolítást egyelőre nem ismerjük, az alapszakaszban mindenesetre az első helyen végeztünk négy mérkőzésből négy győzelemmel.”

Harsányi Mária