A héten rajtoló Európa-bajnoksággal hivatalosan is megkezdődik a nyári kosarasszezon. Ilyenkor a nemzeti válogatottaké a főszerep, és velük együtt sok-sok KSC játékosé, akik hazánk, illetve hazájuk színeit ölthetik magukra a különféle megmérettetéseken. Ennek okán (is) készítettünk egy rövid interjút Mányoky Rékával, aki a bajnokság végeztével sem rakta félre a lasztit, hanem az elmúlt bő egy hónapban Horváth Zsófia edzőnk felügyelete mellett csiszolgatta tudását.

– A szezon vége után volt egy rövidke, két hetes leállás, ami elég volt a pihenésre. Úgy éreztem, hogy folytatni kell a munkát, szükségesek még az edzések, ezért nagyon jól jött, hogy Zsófival összehangoltan, tervszerűen tudtunk dolgozni. Egy öthetes programot raktunk össze, amit úgy érzem, hogy elég jól teljesítettem. Hatalmas önbizalmat érzek mind a pályán, mind azon kívül, hiszen sikerült fizikálisan és az egyéni képességeim fejlesztésében is előrébb lépni – nyilatkozta Rékus az utolsó edzést követően. – Nagyon jó volt, hogy szinte végig kettesben gyakorolhattunk, de azért persze néha-néha felkértünk edzőpartnereket a paksi férfi csapatból vagy a saját utánpótlásunkból. Ez azt is jelenti, hogy végig koncentrálnom kellett, nem voltak üresjáratok. Száz százalékosan kellett dolgoznom, aminek meg is lett az eredménye: remek formában érzem magam. A kondicionálással együtt egy nagyon hasznos perióduson vagyok túl. Nagyon nagy pluszt jelentett az is, hogy Zsófi feladatai igazán kreatívvá, élvezetessé tették az edzéseket – tette hozzá Rékus.

A nyári terveivel, programjával kapcsolatosan így válaszolt fiatal csatárunk: – Most két hét aktív pihenés lesz, de arra figyelek, hogy megmaradjon alapnak az a munka, amit most lefektettünk. Azután pedig folytatom a kosarazást, hiszen az egyetemi válogatottal idén Kínába látogatunk. Az a felkészülés majd június utolsó hetében indul, aztán irány az Universiade, ami egy nagyon érdekes kaland lesz számomra, hiszen sosem gondoltam, hogy eljutok majd ebbe a távol-keleti országba. Persze ott is a minél jobb eredmény elérése lesz a cél, de azért ezek a világjátékok sosem annyira élesek, mint a korosztályos vagy felnőtt válogatott meccsek – mondta el a játékos.

Réka a harmadik szezonját kezdi majd a KSC Szekszárdnál, így lassan veteránnak számít csapatunknál. Ezzel kapcsolatban röviden összefoglalta céljait: – Szeretnék minden téren előre lépni, nemcsak támadásban, egyéni képességekben, hanem kompletten, minden tekintetben jobb játékos lenni, ezért dolgozom. Szeretnék még jobban részese lenni a csapat játékának, és legjobb tudásom szerint sikerre vezetni a csapatot a következő szezonban! – fejezte be Rékus.