Szombaton a Szekszárd Városi Sportcsarnok adott otthont az U14 bajnokság alapszakasz felsőház nyugati csoportja második fordulójának, ahol a KSC a Csata DSE/B és az NKA Pécs/A csapataival mérkőzött. Harsányi Mária és Kovács Andrea tanítványai Pomsár Anna és Szabó Dorka vezérletével mindkét mérkőzésüket megnyerték.

“Szombaton Szekszárdon, a Sportcsarnokban játszottunk a serdülő bajnokság második fordulóját a Csata DSE/B és az NKA Pécs/A csapatai ellen. Mindkét mérkőzés roppant nehéz volt, amelyeken sok hibával játszottunk. Rengeteg munka vár ránk, hogy kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtsunk. Feladat adva van, hajrá lánykáink!”

TARR KSC SZEKSZÁRD – CSATA DSE/B 78-54 (22-9, 16-24, 14-8, 26-13)
SZEKSZÁRD: POMSÁR 21, Makovics 7, Untermüller 4, Eppel 2, Beke. Csere: SZABÓ D. 30, BARTOS 7, Kitanics 7, Bognár, Finta, Häckl, Szabó P. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“Sok hibával kezdtük az első negyedet, de aztán jobban védekeztünk, és támadásaink nagy részét ponttal fejeztük be, így 22-9-re nyertük ezt a játékrészt. A második etapban sem a védekezés, sem a támadás nem volt hatékony, emiatt elvesztettük ezt a negyedet, és öt pontra felzárkózott a vendég csapat (38-33). A harmadik játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, de nőtt a különbség (52-41). A negyedik negyedben jóval keményebben és jobban védekeztünk, emellett a Szabó D.-Pomsár páros révén a támadásunk is ponterős volt, így végül magabiztos győzelmet arattunk.”

TARR KSC SZEKSZÁRD – NKA PÉCS/A 82-75 (13-11, 25-27, 31-21, 13-16)
SZEKSZÁRD: POMSÁR 32/3, UNTERMÜLLER 6, Makovics 2, Beke, Eppel. Csere: SZABÓ D. 36, Kitanics 4, Finta 2, Bartos, Bognár, Häckl, Szabó P. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“Kiegyenlített, váltott vezetésű félidő volt az első. Rengeteg hibával játszottunk: mind védekezésben, mind pedig támadásban alulteljesítettünk így 38-38-al zárult a félidő. A harmadik negyedben feljavult a védekezés, de leginkább a küzdés, aminek eredményeképpen tíz pontos vezetéssel várhattuk az utolsó etapot. A záró játékrészben sajnos visszaesett a védekezésünk, a vendégek többször felzárkóztak pár pontra, de mindig tudtunk újítani, és így végül hét pontos győzelmet arattunk a pécsiek ellen. A két gólgyárosunk (Szabó D., Pomsár) mellett mind védekezésben, mind támadásban ki kell emelni a 2011-es Untermüller Lilla kiváló teljesítményét is! Bravó lánykáink a két győzelemért!”

“A következő novemberi fordulóban mi leszünk a szabadnaposak, így legközelebb decemberben Pesten, a Csata csarnokában játszunk a Győrrel és a Sopronnal. Kemény forduló lesz!”

Harsányi Mária

Képek: Somogyi Gábor