Szombat-vasárnap a Garay János Gimnázium tornaterme adott otthont az U14-es bajnokság főtábla selejtező 1. forduló A-csoportjának. Harsányi Mária és Kovács Andrea lányai a Vasas Akadémia/A és a Darazsak Sportakadémia ellen két fontos győzelmet arattak, míg a Csata DSE/A előtt fejet kellett hajtaniuk.

“Szombat-vasárnap játszottuk a serdülő bajnokág felsőházi fordulóját. Csoportunkban a második helyen végeztünk, így a mi csoportunk harmadik és a másik csoport első és negyedik helyezett csapata került ide. A Csata DSE/A kiemelkedik a mezőnyből, annyira, hogy nyugodtan kijelenthetem, az országos nyolcas döntőben mindenki ellen ötven-hatvan ponttal fog nyerni! Kiváló anyag egy remek edzővel, Tursicsné Iván Krisztával! Itt is minden csapatat nagyon megvertek, ők már a kadettek között is megállják a helyüket. Mostani célunkat mindenesetre elértük, a másik két csapatot kemény mérkőzéseken legyőztük, és így a második helyen végeztünk. Rengeteg munka van mögöttünk, de még sok kell, hogy tovább lépjünk előre. Brávó lányaink a hétvégén nyújtott teljesítményért!”

TARR KSC SZEKSZÁRD – VASAS AKADÉMIA/A 78-61 (27-15, 13-22, 19-9, 19-15)
SZEKSZÁRD: POMSÁR 21/3, MAKOVICS 8, UNTERMÜLLER 8, Doszpod 1, Eppel. Csere: SZABÓ D. 34, Finta 2, Kitanics 2, Bartos 2, Bognár, Szabó P. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“Remek első negyed után tizenkét ponttal vezettünk, jól védekeztünk, és jó döntéseket hoztunk támadásban. A második játékrészben rengeteget hibáztunk mind támadásban, mind védekezésben, így félidőre három pontra olvadt az előnyünk (40-37). A harmadik etapban aztán remekül védekeztünk, Szabó Dorka játéka feljavult, Pomsár Annával dobták a kosarakat, de mindenki hozzátett az eredményhez, és tizenhárom pontos vezetéssel vártuk az utolsó negyedet (59-46). A záró játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, párszor felzárkózott a fővárosi csapat, de végül tizenhét pontos győzelmet arattunk.”

TARR KSC SZEKSZÁRD – DARAZSAK SPORTAKADÉMIA 70-60 (14-18, 18-16, 26-9, 12-17)
SZEKSZÁRD: POMSÁR 19/3, Makovics 4, Untermüller 2, Bognár, Eppel. Csere: SZABÓ D. 29, BARTOS 8, DOSZPOD 4, Kitanics 4, Finta. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“Kiegyenlített első félidő után a vendégek vezettek két ponttal (32-34). Rengeteget hibáztunk, gyengén védekeztünk, és pontatlanul támadtunk. A harmadik negyedben aztán keményen védekeztünk, letámadásunkból labdákat szereztünk, és több könnyű kosarat dobtunk. Szabó Dorka elemében volt, de Pomsár Anna is jól dolgozott a palánk alatt. Már húsz pont körül is vezettünk, de Szabó Dorka és Makovics Nóri kipontozódása után több hiba csúszott a játékunkba, így végül tíz pontos győzelmet arattunk. Mindenki hozzátett a győzelemhez.”

TARR KSC SZEKSZÁRD – CSATA DSE/A 47-93 (13-28, 8-29, 13-19, 13-17)
SZEKSZÁRD: POMSÁR 23, MAKOVICS 7, Untermüller 2, Bognár, Eppel. Csere: Szabó D. 6/3, Kitanics 5, Doszpod 2, Finta 2, Bartos. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“A nagyon jó szerkezetű fővárosi csapat a játék minden elemében magasan fölénk nőtt. Csak Pomsár Anna tudta felvenni a versenyt, és Makovics Nóri határtalan küzdésével tett hozzá a csapat teljesítményéhez, de így is nagyarányú vereséget szenvedtünk.
2024. március 9-10-ei hétvégén lesz a következő forduló, addig rengeteg munka vár ránk.”

Harsányi Mária

Képek: Somogyi Gábor