A Harsányi Mária vezette U18-as KSC szombat este Pécsre, a PEAC-Rátgéber Akadémia otthonába látogatott. A fizikális fölényben lévő baranyaiak huszonhét pontos győzelmet arattak.

“Szombaton Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban játszottuk a második junior mérkőzésünket. Mint az várható volt, a tavalyi junior bronzérmes magasságbeli és óriási erőfölényben volt, így simán nyerte a mérkőzést. Az első és utolsó negyedben tudtuk csak tartani velük a lépést, de ez még egy szorosabb eredmény eléréséhez is kevés volt.”

PEAC – KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS – KSC SZEKSZÁRD 104-77 (28-24, 31-17, 30-18, 15-18)
SZEKSZÁRD: VINCZE 21/3, MARSAI 10, Renczes 8/3, Liszkai 6/6, Istókovics 5. Csere: POP 11/3, Holcz 8, Viszmeg 4, Andi 4, Hanti. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Az első negyedben fej-fej melletti küzdelem folyt a pályán, de miután a negyed felénél Vincze Niki beütötte a harmadik faultját, le kellett cserélnem, így még alacsonyabb szerkezetbe kerültünk. Nehéz volt megtartani az erős magas embereiket, így a második és harmadik negyedet nagyon simán nyerték. Sokat cseréltem, de nem változott a játék képén – sem védekezésben, sem támadásban nem tudtuk tartani velük a lépést. A negyedik negyedben kozmetikáztunk a különbségen, de így is csúnya vereség lett a vége. A lepattanó csatát 46-31-re nyerték és sokkal jobb százalékban céloztak, ez a két mutató el is döntötte a mérkőzést, illetve a jóval agresszívebb védekezésük. Sokkal keményebben kell dolgoznunk az edzéseken, ha sikeresek akarunk lenni.”

Harsányi Mária

Képek: Haag Panna