A KSC U18-as együttese szombat délután a PTE-KPVK tornatermében a Rátgéber Akadémia csapatát fogadta. Harsányi Máriáék a szezon legjobb játékát produkálva bravúrgyőzelmet arattak az esélyesebb pécsiek ellen.

“Szombaton a PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs ellen játszottuk a hetedik alapszakasz mérkőzésünket. Óriási bravúrral nyertünk! A szezon legjobb, legszebb játékával vertük meg a pécsieket, akik sokkal jobb csapatszerkezetűek, magasabbak, erősebbek, és egy olyan játékosuk is van Wentzel Nóri személyében, aki az NB1-es csapatukban is 20-25 percet játszik.”

KSC SZEKSZÁRD – PEAC – KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS 88-79 (14-20, 30-15, 21-23, 23-21)
SZEKSZÁRD: ANDI 18/6, LISZKAI 18/3, VINCZE 15/6, MIKLÓS 8, Viszmeg 7/3. Csere: RENCZES 14/6, Holcz 6, Pop 2. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Az első negyedben nehezen lendültünk játékba, védekezésünk nem volt kemény és támadásban sem a legjobb helyzeteket dobtuk el. A vendégek főleg a palánk alól dobták pontjaikat, így hat ponttal nyerték ezt a játékrészt (14-20). A második negyedben aztán letámadtunk, labdákat szereztünk és két triplával fordítottunk (16. perc: 36-30). Ezután fokozatosan elhúztunk és kilenc ponttal nyertük ezt a játékrészt (félidő: 44-35).
A második félidőben fej-fej mellett haladt a két együttes, de ahogy zárkózott a vendégcsapat, valaki a játékosaim közül mindig elsüllyesztett egy triplát vagy egy duplát. Gyűltek a faultok mindkét oldalon, nagyon kemény harc folyt a pályán, minden labdáért meg kellett küzdeni. Lányaim egymást múlták felül, óriásit hajtottak és tartottuk ezt a kilenc pontos előnyt a meccs végéig. Mindezt úgy, hogy Vincze Niki a negyedik negyed harmadik percében kipontozódott, de ezt is megoldották a többiek a pályán. Jó volt nézni a csapatomat, remek teljesítményt nyújtottak, ami egy bravúrgyőzelmet eredményezett.
Liszkai Rebeka volt a mezőny legjobbja, mert remekül megfogta a pécsiek legjobbját, Wentzel Nórát, és még mellette hibátlanul dobott 18/3 pontot (mezőnyből 6/6, büntetőből 5/6), kiharcolt 4 faultot, leszedett 5 lepattanót, így ez 22 IBM pontot ért. Másik húzóemberünk, Vincze Niki 15/6 pont mellett 7 lepattanót szedett, kiharcolt 8 faultot és kiosztott 6 gólpasszt (ez 18 IBM pontot jelentett), de minden pályára lépő játékos hozzátett a győzelemhez. Jól dobtunk ezen a mérkőzésen, ez rengeteget jelentett (Andi, Renczes) és jól döntöttünk a legtöbb szituációban. Az ellenfél letámadása ellen szépen, sávokat kialakítva áthoztuk a labdákat. Gratulálok minden játékosomnak ezért a csodálatos győzelemért, mutatott játékért. No és külön öröm volt számunkra, hogy sokan kilátogattak a meccsünkre, végtelenül örültünk Djokics Zseljkonak és Erica McCall-nak.”

Harsányi Mária

Képek: Jantner Zsolt