Szerdán 20 órától a lille-i agglomeráció Villeneuve d’Ascq városában lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd, ahol a házigazda ESBVA-LM ellen három pontos előny birtokában kísérelheti meg az Euroliga csoportkörébe való bejutást. A találkozót élőben lehet majd nézni.

Kísért a múlt az Atomerőmű KSC Szekszárd számára, hiszen az előző szezonhoz hasonlóan idén is egy francia ellenfél otthonában harcolhatja ki az Euroliga részvételt. Tavaly egy pontos előny birtokában utazhatott Montpellierbe Djokics Zseljko csapata, idén pedig három pontos fórban vannak a Lille együttesével szemben. Legutóbb ugyan nem jött össze a siker (a BLMA otthon tizenöt ponttal nyert), de a szakvezetés bízik benne, hogy plusz egy évnyi értékes tapasztalattal a tarsolyban ezúttal az ESBVA-LM ellen végre sikerülhet a bravúr. A játékosok közül – Heizler János fizioterapeuta, Fekete Krisztián gyúró és Dr. Papp Zoltán csapatorvos áldozatos munkájának köszönhetően – szerencsére mindenki bevethető, így remélhetőleg hiányzók miatt nem kell majd aggódni.

A KSC a hétvégén egy BEAC elleni, 86-55-re megnyert találkozóval hangolt az Euroliga-selejtező párharc visszavágójára. Bár az első negyedben a Szekszárd zónavédekezésére (távoli dobásai révén) még volt válasza a fővárosiaknak, a hazaiak ezután magabiztos játékkal simán behúzták a találkozót. Djokics edző a mérkőzés során jól sáfárkodott a játékidőkkel, hiszen Erica McCall, Bálint Réka, Nevena Jovanovics, Frida Eldebrink vagy Abby Bishop is húsz perc környékén vagy az alatt teljesített, míg a korábban kevesebb szerephez jutó Kiss Virág (12 pont, 8 lepattanó, 2 blokk, 5 labdaszerzés) és Mansaré Manty (13/3 pont, 3 lepattanó) eredményes játékkal szállt be a kispadról. Természetesen most sem szabad megfeledkezni Gereben Líviáról, aki ezúttal is sokoldalúságával (9/3 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) hívta fel magára a figyelmet.

A KSC küldöttsége kedden reggel indul útnak Ferihegyre. A 12:10-kor felszálló repülőgép két órás menetidő után Brüsszelben landol majd, ahonnan további másfél órás buszozással érik majd el az észak-franciaországi Lille városát. A csapat kedden este és szerda délelőtt edz majd, a mérkőzést követő csütörtöki napon pedig várhatóan késő este ér haza.

A Entente Sportive Basket Villeneuve d’Ascq Lille Métropole (ESBVA-LM) a múlt heti Euroliga-selejtező után szombaton hazai pályán lejátszotta első bajnoki mérkőzését a Mondeville ellen. Az 1364 néző előtt rendezett találkozón 86-58-as Lille-győzelem született, a hazaiak közül a Szekszárdon is jól teljesítő Magali Mendy (16/12 pont, 7 lepattanó, 2 labdaszerzés) – Virginie Brémont (9/3 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) hátvéd páros tűnt ki, de a nyolc kísérletből hét triplát elsüllyesztő amerikai Angie Bjorklund (21/21 pont, 4 lepattanó), valamint honfitársa, Shante Evans (12 pont, 3 lepattanó, 3 gólpassz, 3 labdaszerzés) is húzóembernek bizonyult. Szerda este meglátjuk, hogy Theodoreán Alexandra őrizetében is ilyen jól mennek-e majd a távoli dobások… 😉

A Lille-KSC Euroliga-selejtező (vezeti: Pedro Coelho (portugál), Kate Webb (brit), Sonia Teixeira (portugál)) szerdán 20 órakor kezdődik a Villeneuve d’Ascq-i Le Palacium csarnokban. A házigazdák előzetesen arról tájékoztatták egyesületünket, hogy a visszavágót élőben közvetítik az interneten. Ha ez valamilyen ok miatt mégsem lesz elérhető, úgy klubunk saját maga fogja streamelni a mérkőzést. Kérjük, hogy a közvetítés linkjéért közvetlenül a találkozó előtt mindenképpen figyeljék honlapunkat és Facebook-oldalunkat.

Az Euroliga többi selejtező párharca már múlt hét csütörtökön és pénteken lezárult. Az A-csoportba az orosz Nagyezsda jutott tovább, miután négy pontos összesített különbséggel legyőzte a török Cukorova Basketbol együttesét, míg a B-csoportba a görög Olimpiakosz és a lett TTT Riga kvalifikálta magát. Előbbi összesítésben mindössze egy ponttal múlta felül a lengyel Wisla CANPACK Krakow-t, míg utóbbi kettős győzelemmel búcsúztatta az olasz Reyer Venezia-t. A vesztesek az Európa-kupában folytathatják nemzetközi kupaszereplésüket.